You can click on me :-)

Wednesday, 15 October 2014

Top Commentar Sept & Ole2 dari blogger

Assalamualaikum to all my dear friends :-)


Kali ini tak nak story pasal travel tetapi ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Top Commentar bulan September. Kepada yang tersenarai sila emailkan alamat kepada JM kerana ada 'habuan' untuk korang semua. Bagi blogger yang pernah emailkan alamat kepada JM please don't email me again nanti penuh mailbox  ioulllss. Tajuk email - Top Commentar September.

Inilah blogger yang rajin tinggalkan komen tu

Jika ingin berkenalan dengan mereka sila terjah URL berikut :



2. ArZ MoHa : http://www.arzmoha.com/

3. Afif a.k.a Time Traveller Boy : http://timetravelafif.blogspot.com/




7. Muhammad Khairuddin Lim : http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/

8. Cikgu Etuza : http://madey09.blogspot.com/



Kepada blogger lain yang tidak tersenarai dalam list di atas jangan pula berkecil hati ye kerana JM juga hargai kehadiran kalian dan jangan risau kerana ada ole-ole untuk korang jugak. Apa ole-ole nye? JM akan buat kunjungan balas dan tingkatkan CPUV blog korang tu. Adil tak?

Orait habis cite Top Commentar, JM nak kongsi pula ole-ole yang JM terima dari rakan blogger yang suka travel ni. Terima kasih SS dan Dzuli..suka sangat!!!

FM  Jogja from blogger SS - Sdha Sein
Keychain Melbourne from blogger Dzuli

Baru-baru ni blogger Cikgu Etuza juga ada pos special thing dari Sabah tapi JM belum menerima nya. Kepada Cikgu Etuza, sekiranya barang tu dah sampai JM update ye. Seronok pulak bila dapat kenal kawan-kawan di alam maya yang baik hati dan pemurah ni.

Last but not least JM nak kongsi yang ini. Ada sesiapa yang boleh tolong terjemah tak. Habang Meng..tolong!!!!!

Mu kecek gapo deh kawe dok pehe

227 comments:

  1. Replies
    1. Calrase : Maybe next month masuk dalam list..mana tahu kan :-)

      Delete
  2. ehem ehem

    * betulkan microfon

    Atuk : Cu, pegi cepat cepat menyorok, cikgu kau datang sebab kau tak pegi sekolah semalam.
    Cucu : Atuk la pegi menyorok !
    Atuk : Kenapa pulak Atuk yang kena menyorok?
    Cucu : Sebab saya bagitau cikgu saya tak pegi sekolah semalam sebab Atuk meninggal.
    Atuk : Jadi bangang lak aku ada cucu macam neh.

    Sekian... terjemahan bahasa Italy dan Greece.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habang Meng : ohhh....ahahaha...itu ke maksudnya..puas baca berkali-kali tak faham...cucu oh cucu tak leh bagi alasan lain ke ahahah....sian ke atok tu

      psst : Nampaknya JM tak leh cari org Hitaly lah..

      Delete
    2. hahaha. itu ke maksudnya? scha langsung tak paham :3

      Delete
    3. laa gtuh maksud dia rupanya...kite tak faham sepatah harem...hahahahha :D thanks for the translation.... :D

      Delete
    4. Scha : hahahaah....kita serupa...kita serupa...

      Delete
    5. ahakss...Aisya pun x faham ke..ye lah sbb Aisya dah lama stay di Jerman tu hahaahah...sib baik ada kawan sis dari Hitaly nih

      Delete
    6. hehe...tu maksud dia rupanya
      pening dok baca, tak paham satu patah perkataan pun =)

      Delete
    7. sungguh tak paham.
      rasanya kalau travel dalam-dalam kampung pantai timur mau stranded aku.

      bertuah punya cucu guna alasan ghopa gitu ! hahaha!

      Delete
    8. Yana Yani : hahaha...nasib baik ada translator dari Hitaly

      Delete
    9. Nana T-Ron : Nampaknya nko perlu pegi masuk kelas belajar bahasa Hitaly lah..minta tolong Meng ajar..org lain masuk kelas bahasa Arab..Nko? hahhaha

      psst: kalau stranded tempat gitew guna bahasa isyarat je lah ahahah

      Delete
    10. Terer r kak JM seru pakar translator terus datang. Memang superman wujud utk membantu orang dalam kesusahan. Lagi2 nk translate dialog camtu. Sy pon baru paham. Hehe :)

      Delete
    11. BUDAK tecik jgn tak tahu..supermeng tu HERO kegilaan akak tau..kami mmg ada six sence..jerit sikit je dia dh dgr..telinga dia kan ada kuasa hahaha

      Delete
    12. haaaa bagus dah di translate now baru pahaaam kekeke..

      Delete
    13. hihi..kelakar lak cara Mr supermeng translate dalam versi italy tu..hihi..gud gud

      Delete
    14. CIKU : Kalau superMENG masuk MahaRajawak PASTI menang!!!

      Delete
  3. Tahniah buat yang terpilih.

    Cakap kelantan kot kak zai tak faham.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manalah tahu one day kak Zai termasuk dalam list Top Commentar tu :-)

      Delete
  4. Wow! Ada habuanlah.. Tahniah kepada semua yg tersenarai..^_^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka ni mmg rajin BW Rosmiza Ali ( wow full name di sebutnya)..psst : ada masa nk BW Rosmiza Official Blog jgk lah :-)

      Delete
  5. tahniah kepada yg tersenarai.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Zawiah : walaupun x masuk list..sis JM tetap hargai kehadiran mu di sini..jgn sedih2 ye :-)

      Delete
  6. Tahniah kepada semua yang tersenarai. Untung dapat sourvenir dari obersi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama3farhanah : mana tahu ole2 dari obersea..x ckp pun hihihih

      Delete
  7. Oooo... nusuk tu menyorok rupa-rupanya! Fail kat situ tadi..hehe. Congrats pada semua yang tersenarai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fay!!! JM pulak ingat nusuk tu menusuk kalbu...hatoi laaaaa

      Delete
  8. Untunglahh dapat hadiah dari luar negara. hehehee~ bestnyaa. lepas ni kena komen dekat sini banyak-banyak. ehhee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina..jgn x tahu akak ada hutang ole2 tuk Aina jgk tau :-) tuggu ye

      Delete
    2. haaaa tengok tu Aina namo sedey sedey.. untuk Aina pun hadooo.

      Delete
    3. hikss...Aina penah solve prob sis ritu CT

      Delete
  9. eh eh eh nadyya tersenarai jugak la.. mcm xpcye je.. hihi
    thanks kak JM :) alamat nadyya akak JM dah ade ke belom? nadyya rasa mcm da ade kan? kan? -.-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..ye...dah ada...x perlu email lagi yek Cik Nadyya tu :-)

      Delete
  10. Asalamualaikum....eikk tersenarai ke pula Etuza pengomen kat blog JM.Subahanallah...top 10 ya ..no 8. terima kasih ya JM..terbaik bloglist ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Cikgu Etuza..ohh..x perasan ye..mesti terkezut kan
      So apo lai jang..email alamat kepada JM ye..itu pun kalau sudi lah hihih

      Delete
  11. asalam Jm..hari isnin Etuza dah pos lajukan tu, belum sampai ke pula ya..alamat ..tu semoga etuza tak salah tulis..Etuza rasa dah sampai tu ..hari ini masuk ke 2 hari dah..termasuk petang isnin dah 3 hari. Doa banyak2 agar sampai ya, sebab hadiah tu benar2 special.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu Etuza : JM pun x sabar nk guna barang yang di hantar tu...kita tunggu esok ya...

      Delete
  12. tahniah semua...

    rezeki blogging , bertukar2 hadiah dari seluruh dunia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Nieda kerana menjadi reader setia blog JM...

      Delete
  13. asalam JM, risau ni, risau jika ada no ke pada alamat yang Etuza tak tertulis, doa banyak2 ya. Esok Etuza pergi ke pos laju nak tanya di kaunter. Special tu..satu2nya Jm lah yang bertuah dapat...

    Syukran jika sekiranya dapat ole2 tu..rasanya baru Etuza on berblog..dah jadi pengomen top 10 ..hebat ni.mohn maaf jika komen2 tu tak sedap nak baca.maklumlah manusia biasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Cikgu Etuza : jgn pergi dulu pos laju tu....tunggu esok JM check dulu ye..in sha Allah sampai..dah ramai yg hantar barang pos laju ke JM..alhamdulillah semua sampai dgn selamat. JM faham..hadiah dari cikgu cukup bernilai..so don worry...esok JM inform ye...tido dgn tenang malam ni yek heeee

      Delete
    2. Assalam cikgu Etuza : JM dah terima ole-ole or hadiah dari Cikgu tu....hoyee!!! nanti JM update dalam blog yek..terima kasihhh!!!! LIKE 100x

      Delete
  14. terim akasih menghargai blogger yang datang membaca dan komen ke blog JM ni. Tahnia ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu Etuza : jika tidak kerana mereka yg rajin singgah, baca dan komen serta luangkan masa di sini....blog JM pasti tidak bernyawa...hehehe...ayat!!..power tak? so kehadiran mereka haruslah di hargai...tapi bukan ni utk 'merasuah'...x baik...biar kita buat sesuatu dgn hati yang ikhlas :-)

      psst : Cikgu Etuza pun menghargai pengomen yg setia kan..tul tak?

      Delete
  15. Tahniah Afif, CT Humairah dan MKL...diaorang pun rajin dtg blog PLM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu pakcik update entry baru.. bilaaa ni kekeke..

      Delete
    2. PLM..walaupun x masuk list top 10 sept tapi PLM top 4 di hati JM tau..so jgn sedih2 kerana mereka yg sentiasa di hati JM dari dulu hingga kini juga akan dapat 'something' jgk dari JM...seperti biasa leww ehem!!!!

      Delete
    3. CT : kalau nk tahu PLM ni takkan update jika tak ada trip jalan-jalan so tggu beliau balik dari trip dulu lah ye...sis JM pun rindu nk baca stori baru dari PLM ni

      Delete
    4. TQ TQ... JM... tunggu juga buah tangan dari saya nanti... :)

      Delete
    5. Pak Lang Mie : i is malu tau sebab selalu sangat dapat 'buah tangan' dari PLM tu..."buah mulut' tak de ke..ahahaah (habislah!!!)

      Delete
  16. wah, bestnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tahniah semua ^^, nama saya sentiasa x berjaya naik dekat blog akak JM. sedih betul. haish..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy J...maybe akan masuk list for next month siapa tahu hiksss..don wori sebut je Amy J sis dh kenal :-)

      Delete
  17. wah! tahniah kpd mereka..tgk list ni, diorng meme rajin blogwalking..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. timm bill : ha'a...mereka meme rajin..eh tetiba kuar meme pulok!!!

      Delete
  18. wah..diorang memang awesome!

    kak JM, saya dah tukar alamat blog. ada problem sikit. nanti singgah ye

    iniblogsal.blogspot.com

    sayang sangat tapi apa kan daya.huhu.ada masa saya cite kenapa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sal : nanti akak terjah..prob berkenaan nuffnang tu ke

      Delete
  19. Replies
    1. Kathy nak juge?..jap nak tgk masuk top 10 x hihhihi

      Delete
  20. patutlaaaa tangan jejoget nak nyinggah sini.. kena seru :D iols love Akak JM..!! happy travelling and hope kita dapat travel together one day ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT...ada six sence ke...cam leh hidu je hehehe..... in sha Allah..kalau kita ada jodoh mesti leh travel sama2

      Delete
    2. hahaha itulah itulah.. tapi kalo blogwalking memang tahudah kena singgah sini macam mana pun :P amin.. smoga kita dapat travel together one day..

      Delete
  21. seronok dapat ole2 kan...?? sha memang suka kumpul pemberian kekawan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a Sha...lompat bintang bila dapat ole2 tapi time org x nampak lah hihih

      Delete
  22. Tahniah...lepas ni akan makin banyak la yang komen..dapat penghargaan dari JM..spesial entry tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss..Acik Watie..nomo nomo nomo...harap2 mereka komen bukan kerana nk habuan ye...x baik camtu hihih...
      JM tahu semua reader yg komen kat sini tak pernah mengharapkan balasan or penghargaan...JM yang nk beri :-)

      Delete
  23. Aaaa, mcmana boleh terlepas ni? Busy benor ke? Scha pun konpius. wuwuwu

    ReplyDelete
  24. kak Jm...kite sedih...usaha camne pon still takleh beat orang2 top commentator kak JM ni... tapi blog kak JM sentiasa sihati... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisya..no more sedih2..walaupun x masuk list..u r still in my heart :-) it's not just a word but its sincere

      Delete
  25. Tak sangka zumal pun lekat dalam senarai tu... Thanks JM ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Zumal kerana rajin tinggalkan komen di blog sis..so jgn lupa lah ye send address nanti :-)

      Delete
    2. Nampaknya zumal dah terlupa. Hehe ^_^

      Delete
    3. Zumal dah email kat JM yer. Thanks so much ^_^

      Delete
    4. Terima kasih Zumal dah terima :-)

      Delete
  26. Replies
    1. Tahniah?..Tahniah kepada Abe MKL lewww

      Delete
  27. Replies
    1. Semogaq tu apa maksudnya be...Abe MKL...terima kasih kerana setia bersama blog JM dari dulu kini dan sekarang :-)

      Delete
    2. maksud biar blog JM meletop2....ramai peminat ye

      Delete
    3. Thanks JM pasal rajin lawat blog saya..

      Delete
    4. aBe MKL dah lama setia dgn blog JM so ofcoz lah JM perlu rajin BW ke sana :-)

      Delete
  28. Dh paham dh ayat Tue... Tnya Roomate ore Kelate nie..
    Bestnya sis dpt ole2... SS baru balik dri swberang Tue.. Best baca cita travel dia ke seberang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zarul : ahahaha...x perlu nk fenin2 lagi yek. Ha'a..sis JM ni pun kalau citer travel cepat je nk baca :-)

      Delete
  29. Mcm knl je sume komentar2 ni... hehehhe tahniah pade merekaaaa... untungla sob sob soooobbbb.. nmpk gak ayat dengki kt situuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu!!! ofcoz lah kenal...dorang pun rajin terjah blog Ayu khen!!! kawan-kawan kita jugak. Jgn dengki2 x baik hihihi

      Delete
    2. Btl tu kak jm... tnpa mereka sape lah ayu... sbb mereka la menceriakan hari2 and blog ayu tauu.. xlupe pade akk jm yg suwitt nie... ngehhhh

      Delete
  30. lega barang sampai..bukan ape, kan tulisan saya buruk, takut posmen takleh baca hahaha...
    saya suka kumpul keychain, so terpaksa bagi souvenir keychain jugak kat orang..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dzuli : mesti sampai punye..dh byk kali terima ol2 dari Dzuli ni..terharu sgt iolsss. Architect mmg tulisan x cantik tapi BIJAK!!!

      Delete
    2. saya bukan arkitek la JM..hahahaha..
      dulu fail lukisan kejuruteraan...:-P

      Delete
    3. alamak salah ye Dzuli..tu ha satu lagi tu...ermmm Engineer..ye ye Engineer uolsss khen..ala..i tahu..jgn coba2 tipu i ahahaha

      Delete
  31. para pengomentar tegar JM ... terbaik lah.. (ceq suam-suam kuku jewww..hehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Den : suam-suam kuku okey lagi jangan sejuk terus...tak sedap hihihhi

      Delete
  32. wah tahniah para top commentar!
    sakit jiwa atok ada cucu macam ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sai : mereka ni mmg rajin tinggalkan jejak..salute sgt!!
      Nasib baik atok ni ada cucu sorang je..kalau ada 2 atau 3 orang mahu atok ni meninggal berkali - kali atau lelama boleh jadi sewel atok ni ahahaha..lawak..lawak!

      Delete
  33. TAHNIAH kepada mereka yang tersenarai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih BUNDA Kerana masih setia bersama blog JM ni

      Delete
  34. tgh duk pk JM dah ada berapa byk fridge magnet. penuh satu peti ais tak? hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naz!!! x perlu nk sakit2 kepala fikir meh JM nk kabo..peti sejuk 1 pintu tu mmg x de ruang kosong dah..tapi kalau tukar ke peti 2 pintu ahaha....byk lah lopong nye

      Delete
    2. HAHAHA. nampak tak hint kat situ. maknanya kena lebih kerap berjalan untuk lebih byk fridge magnet

      Delete
    3. ahaahhaa...Naz!..sis JM ni kalau travel tak beli FM x sah

      Delete
  35. Macam kenal aje lah budak si SS tu... Yang Syok Sendiri tu kan??? Iskss.. Tulisan dah lah tak ensemmmm... Macam cakar mak hayam... Larikkkkkkk! Sorok belakang reban! He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a...si SS tu..kenal pun kan!!! biar tulisan x cantik pun janji mak hayam biasanya vogoue uollsss...buat apa lah nk sorok belakang reban tu byk tahik..eeee x sesuai lah ngan title mak hayam tau...ahahaha (keep as a joke ye)

      Delete
  36. Tahniah Farrah MF tersenarai. Pandainya JM ambil hati para komentor ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azyyati Liah : sekadar menghargai masa yang mereka peruntukkan 'lepak-lepak' di teratak JM nih hiksss. JM tahu dorang datang sini bukan mengharapkan apa-apa 'habuan' but JM yg nk beri dgn ikhlas hati :-)

      Delete
  37. tahniah JM..makin ramai peminat..
    bestnya dapat souvenir..

    ReplyDelete
  38. sis JM..mai2 ke blog saya...walaupun xde ape yg menarik...selain cite makananan je...hhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Fiz...sis JM pasti terjah blogger yang rajin singgah sini, x kisah genre blog tu citer pasalah mknan ke pasal anak2 ke even kalau penuh dgn segmen pun coz we support each other..RIGHT? hihihhi

      Delete
  39. Tahniahhh pd top komentar. Huhu. Ana selalu ter-skip blog JM! Btw tahniahh pada mereka semuaaa. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa..Ismi Ana..don worry kalau masuk list Top Commentar pun x pe sis JM tetap akan terjah blog Ana tu

      Delete
  40. tahniah buat mereka!
    cantik key chain tu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana Yani a.k.a YY : keychain from Melbourne tu..jauh datang nye :-)

      Delete
  41. Tahniah kpd bloggers budiman yg tersenarai. Baik budi tiada ruginya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro JR : buat baik di balas baik...buat jahat jangan sekali...tetapi jgn juga bekali2 hihih

      Delete
  42. Tahniah pada semua...heee... :)
    Seronokkan bila kita engage betul dengan orang yang visit blog kita.. hehe

    ReplyDelete
  43. tahniah tahniah....nak merajinkan diri semula...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan Irra mmg rajin ke..hari-hari up entri tak terkejar akak nak baca :-)

      Delete
  44. Replies
    1. Fifi : ha'a..tahniah kepada mereka :-)

      Delete
  45. Tahniah buat mereka. Nak rajin lah komen kat sini...hehehe...

    ReplyDelete
  46. Tahniah... abg ali suka baca entri JM walaupun jarang komen... takpe eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang Ali?...ahaksss..sedap pulak panggilan tu JM rasa seperti muda remaja gitew..almaklumlah JM ni anak pertama tiada abg tiada kakak..bila ada org yg kita leh panggil abang rasa BEST pulak hohoho...Abg Ali don worry..i know who u r so komen ke x, JM x kesah..ia bukan paksaan pun hiksss (perasan muda ni ntah2 si Ali tu lebih muda dari nko JM!)

      psst : satu je JM frust..setiap kali pergi ke 'teratak' nak memancing tapi x de 'ikan baru' huhuh

      Delete
  47. Tahniah semua yg terpilih :)
    Kalo ade lebih hadiah halo2 ye kak JM. Hehe. Gurau je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BUDAK tecik x leh dpt hadiah sbb budak lagi hihih..don wori lah org yg setia dgn blog sis pasti ada habuan nya :-)

      Delete
  48. wow... Jm best nya dapat ole2... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lieya...pagi tadi pun dapat lagi dua..belum update lagi..mmg pemurah dan baik hati rakan blogger JM nih hiksss

      Delete
  49. ~JM~ tak pandai laa nak terjemah teks tuu... Kalau bahasa Sarawak boleh laa hihiii : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...samalah kita Miesha...berulang2 kali baca tak hadam

      Delete
  50. Tahniah kepada semua pemenang.
    ~ JM ~ nampaknyer saya kena usaha lebih nie nak jadi pemenang JM gak hihiiii ; )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miesha : hikss...kalau ada masa singgah leww...tiada paksaan tau

      Delete
  51. modem akak rosak...lama tak bw..guna tab ni sgt2 seksa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Kham : JM faham kerana pernah alami BW guna TAB mmg semput tetapi mulai 10/10 dpt BW sehingga berdarah mata..nak tahu kenapa? nanti JM kongsi hihihih

      Delete
  52. tahniah kpd semua pengomen tegar di atas, tahniah juga kepada JM kerana dapat banyak ole2 dari blogger2.. huhu.. tak macam kita.. sapelah nak bagi kita hadiah ye dok?

    tahniah juga kpd diri saya sendiri kerana saya dgn bangganya mengisytiharkan bahawa saya faham apa yg dikatakan oleh atuk kpd cucu dan cucu kpd atuknya dalam perbualan di atas.. haha, nakal sungguh cucu dia bagi alasan tak pergi sekolah sebab atuk dia mati.. nakal nakal.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gee Lion : ahaa..mereka rajin blog walking so perlu beri sedikit penghargaan sbg tanda terima kasih...sis JM bg hadiah pada Gee Lion dgn cara tingkatkan CPUV...aci tak? Cer email je email pada akak

      kepada blogger lain pun mereka juga rajin bertandang ke sini...terharu sgt.,,,jikaada rezeki lebih ofcoz ada jgk tuk dorang

      psst : mesti GL ni ore ganu sbb tu faham kan...tahniah!!!!

      Delete
  53. Hahahaaa.... siapakah di tempat ke-3 tu..
    Ada lagi ke dia update blog hahahaa...
    Pape pun thanks sudi tarik nama tu ish ish ish :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha..ranking ke 3 bln september kalau dia rajin update blog rasanya boleh masuk ranking pertama..TTBoy kenal dia tak..klau kenal minta email alamat jika beliau x tinggal di ampang lagi hikss

      Delete
  54. untungla dapat habuan dari akak jm ni, tahniah untuk depa na...baca komen supermeng, baru paham skrip tu, giler susah loghat kelantan nak paham, ahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orga : ala..habuan kecil je sbg tanda penghargaan hikss..Itu bukan loghat kelantan lah..tapi terengganu hahahaah

      Delete
  55. Wahhh, top commentors, blogger hebat-hebat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jie : siapa tahu one day Jie boleh termasuk dalam group Top Commentar tu :-)

      Delete
  56. JM, bab memancing 'ikan baru' ni Abang Ali tak khatam lagi. Selamat mengembara dan moga sukses selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe Abang Ali...JM setia menunggu heeee...ehh..kalau Abang nak tahu JM ada 4 org adik lelaki yg bernama Ali tau..Muhamad Ali, Muhamad Ali Nasir, Muhamad Ali nazri dan Muhamad Ali Iskandar

      Delete
  57. Tahniah buat mereka yg rajin datang mengomen blog JM yeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih juga kepada Hainom Okje kerana sudi komen di blog sis JM ni...pertama kali tu...sebenar nya sis dh lama perasan nickname ni tapi malu nk tegur :-)

      Delete
    2. Apa nak malunya......kita yg sepatutnya malu dengan JM tau....tengok berapa banyak yg mengomen kat sini!

      Delete
    3. Hainom Okje : hihihih..selamat berkenalan..jgn bosan kalau JM kerap terjah blog Hainom ye :-)

      Delete
  58. tahniah semua, alhamdulillah tumpang hepi go lucky JM :)
    akak faham juga loghat tu sebab akak orang pantai timur juga, ihiks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha...kak Tiha..ye..ye..mereka rajin singgah sini terharu sgt..alaa..akak Tiha pun x kurang juga singgah sini..terima kasih ye..really appreciate it

      Delete
  59. Wahh.. tak tersenarailah pulak saya.. Tahniah kpd semua yg tersenarai ye.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro KHir..tak tersenarai pun x pe...JM still hargai kehadiran Bro KK di sini :-)

      Delete
  60. saya ni jarang-jarang komen tapi yang penting JM sentiasa diingati. cewaah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazu : Jm dh terimsa ole2 dari mazu tu terima kasih nanti Jm upload kat c ni yek :-)
      Sentiasa d ingati? hoyeayyyyy

      Delete
  61. Sis JM, datang menyinggah ni :) excitednya nak dpt ole2. Thanks so much!
    Mode: Hati nyanyi lagu gumbira!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah MF : heeee..teima kasih tau kerana setia bersama blog sis JM

      Delete
    2. oleeee ole ole ole.. ole ole ole ole :P

      Delete
    3. CT : this song ke yg kak Farrah nko nk nyanyi ahahahaha...mcm2 tau

      Delete
    4. Ole ole ole tak pe,..jangan Mimimimi! Tak suke! Haha eh tak,..saya nyanyi 'Aku Masih Setia,..' ;)

      Delete
  62. Syoknya dpt fm kakkk......... heeee~ ida gile fm hbis penuh satuuu peti ais kita tampal hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. EIDA : kawan2 blogger sis ni mmg baik dan pemurah...samalah kita..sis pun peminat tegar Fm nih

      Delete
  63. yeaaay mrs faham dialog tu..clap clap clap

    ReplyDelete
  64. alhamdulillah , dapat rezeki . semoga ukhuwah yg terjalin jadi lbh erat . mereka pengomen yg ramah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Qaseh Vee : in sha Allah..itu lah yg sis JM harapkan :-)

      Delete
  65. tahniah semua pengomen ;p

    hahha...yg last tu mmng tak paham tpi dh bca komen habang meng tu bru paham ;p

    ReplyDelete
  66. Assalam..singgah di sini..

    Tahniah pada top commentators..saya baru first time komen di sini..

    selamat berhari minggu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Nohas,
      Terima kasih kerana sudi singgah sini..kalau dh festime tu harap2 ada second time ye hiksss
      Ye selamat berhujung minggu...dari pagi BW tapi belum habis terjah blog blogger yg rajin terjah sini hhuhuhhu

      Delete
  67. tahniah semuaaa :) first time yaya dtg blog kak JM . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaya : sis JM dhllama perasan nikcname ni tapi segan nk tegur..harap2 ada kunjungan kali ke 2 ye. sis JM dh masukkan ke dalam list my new reader bloglist tau

      Delete
  68. singgah jenguk JM...sihat ke?Acik bkn perli reader JM la....sememangnya blog JM dr dulu lg mmg dh ramai pengomen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik Watie : Alhamdulillah JM sudah sihat sepenuh after 2 weeks batuk tak henti2..sampai nk tercabut anak lidah huhuh
      Terima kasih kerana rajin singgah sini dan JM belum sempat nk up entri dan berkunjung ke 'rumah' kawan2..tgu tau..nanti sediakan teh o panas heee

      Delete
  69. tahniah buat semua..terbaiklah ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kathy : mereka ni memang rajin..habis entri lelama dorang selongkar hihih

      Delete
  70. AuuuuuuChakkkk!!hehehe..salam kak JM..amboi lama Cik Nun tak pusing2 sini banyak entri dah terlepas..ok jom terjah dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik nun!!! lama nya menyepi...sibuk sgt lah tu lama x update lama x singgah sini..rindu nk dgr celoteh dari CN tau..bila nk sambung citer Melbourne tu

      Delete
  71. saya perasaan rajin komen, kok tidak masuk top 10 ya Mbak JM ?..hehe. harus lebih banyk komen lagi rupanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mas Gunadi : nampaknya perlu usaha lebih gigih lagi kerana ada yg lebih rajin dari Mas hihihih. Tapi yg penting Mas Gunadi dh masuk list "Mereka sentiasa di HATI JM " hiksss

      Delete
  72. Bravooo...pada pemenang ya
    JM, lepas ni nak fly gi aner tu
    mesti banyak geng2 travel kat sini erk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dila : pic profile dh tukar ye..nampak sweet arghhh
      Aha...sedang menghitung hari ni in sha Allah ke tempat yg JM pernah pegi tahun 2011..misi repeat lah nih :-)
      Ha'a..rakan travel dan jugak rakan yg minat travel...love them all termasuk Dilla tu :-)

      Delete
  73. ha3.. pehe2.. juruhnya cucu bagi alasan tak pergi sekolah sebab tok mati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umi ALya : Terima kasih kerana sudi singgah sini...hoyeee...suka sgt!!! erkkkk...JURUH tu apo kobonda nya pulak Umi?

      Delete
  74. wahhhh meriahnya ruang komen akak JM ! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anamizu : ahakss..meriah seperti Jom HEBOH ke...itulah! Alhamdulillah sis JM dapat kawan2 yg SPORTING!!!

      Delete
  75. Sis JM, datang menyinggah. Just nak wish selamat berlibur! Have a safe & enjoyable trip!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah : I LAP U!!!!! ehh kenapa tiba2 je nih...sis JM dah terima ole2 dari Farrah semalam tapi x up entri lagi...terima kasih muah...enjoyable trip?...in sha Allah terima kasih...i'm in counting days :-)

      Delete
  76. Kite dok tgh kumpul nak kasik sis JM tp tak pos2 lagik.. sabo jerla.. tggu trip lagi satu nih la ekekeke..

    Lap u Sis JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lap u too Mysha hihhi...Aha..kumpul byk2 baru POS tau..kalau sikit baru hantar nanti rugi duit pos hihihi

      Delete
  77. Tahniah semua...
    Akak.. jemput join segmen ni ye.. http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/10/9-awesome-blogs-of-month.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suriana Abdul Kadir : terima kasih di atas jemputan tu ye

      Delete
  78. mahu terjah blog2 top komentar dulu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Calrase : terjah jgn tak terjah..mereka mesti suka sgt!! :-)

      Delete
  79. Akak JM..!! CT singgah sini nak wish safe journey and kenang daku dalam tripmu hihi. sila jaga diri and please bawa balik sorang dua putera mata sepet naik hyundai untuk ku.. hihi. tata titi tutu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT!!!Akak masih di sini belum fly lagi hihihi..in sha Allah kalau ada yang mau ikut ahaha...akak risau dorang x pandang je..lah maklumlah hidung x mancung pipi tersorong-sorong hihihi

      Delete
    2. pukau sikit diorang Akak JM..!! woh eeemgi Akak JM kalaulah daku kaya..!! ingin daku terbang bersamamu..

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352