You can click on me :-)

Tuesday, 6 August 2013

Salam Syawal 1434H dari JM

Assalamualaikum dan Salam Syawal semua,


Kepada semua pembaca blog JM dan juga rakan blogger sekalian,

Sumber : google - tak sempat nak create sendiri

Di kesempatan ini, JM ingin mengucapkan Salam Syawal, Salam Lebaran dan Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Fitri yang bakal menjelma tidak berapa hari lagi. Kemeriahan sudah terasa di sana-sini dan lagu-lagu raya mula berkumandang di corong-corong radio termasuklah di dalam blog JM ni heeeee

Kepada rakan pembaca dan pengkomen dan follower setia yang tak jemu-jemu baca dan komen blog JM ni..dengan hati yang tulus Ikhlas ingin memohon maaf dari segala kekhilafan, kata-kata yang menyinggung perasaan korang semua samada JM sedar atau tidak. Seperti semua sedia maklum kita hanya manusia biasa dan tidak terlepas dari melakukan kesilapan. Walaupun perkenalan hanya melalui alam maya, tetapi kemesraan jelas terasa. JM amat terharu kerana mendapat sokongan daripada semua..

Meh JM senaraikan beberapa nama yang JM ingat antaranya Ayu Fatarina, Henry Fox aka John, Janggel, Kak Anash, Orga, En Mie, Shidah Ramli (SR), Dila Bangi, Zila, Yong ASP, Pencerita Maya, Aza (White Moon Riders), Zette, Lieya Von Jay, DJ, Dekdaa, Linda Yusoff, Mrs. Smile, Azra, Time Traveller, Syieda, Norh, DATT, Kak Haneem, Nina Hamdan, Farel, Kak MP, Kak Cho Zila, Kak Ita, Putri Maryam, BibiEr Karim, Emy tak kecik, Zaraab, Hang Dhanim, Zura Lee, Gadis Bunga, Supermeng, Irfa, Cik Viva, Wak Gelas, Fatt, Kak Nori, Intan Lavender, Zilla, Cik Da, Kak Kiah, Ciku, Ako, Dzuchan, Liza, Liz, Faricika, Myra Elmira, Hani, Bunda, Maya Dhira, Hafizah Ayu, Dedemoxx, Maya Dhira, TravellogAku, BlogMalas, Zura Ahmad, Syaral, Beb dan ramai lagi...kalau nama tak tersenarai kat sini JM mohon maaf dan kaborkan yer

Kepada silent reader di luar sana terima kasih sudi singgah dan baca blog yang tidak seberapa ini dari segi penyampaian dan olahan bahasanya..apa-apa pun JM harap korang semua enjoy dengan blog ni ye.

Kepada yang pulang ke kampung, hati-hati semasa memandu dan jangan lupa mulakan perjalanan dengan doa menaiki kenderaan semoga Allah pelihara sehingga sampai ke destinasi.

Akhirnya kalam..JM love you oulssss dan Selamat Hari Raya Aildil Fitri.

Jumpa lagi..bila tuan blog cuti..so tiada entri baru maybe sehingga raya ke -4 nanti. Kalau ada rakan pembaca dan blogger ada buat open house, sudi-sudilah jemput JM yer..hihihih...buat muka tebal nih

Wasalam.

68 comments:

  1. Wah ada ucapan retis juga disini ! Namaku dipapan tanda itu! Hahaha

    Selamat Hari Raya JM. Jangan nakal-nakal tatkala hari raya mennjelma!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wooww..orang pertama komen tu heeee

      Dear Janggel..belum balik lagi ehh..mesti sunyi je kan kat opis tu

      Ucapan retis?..heheheeh..no no..belum boleh challenge John yg kerap masuk sorat kabor tu heee

      Offcozzz lah terpahat kat sana..all my readers is in my heart gitewww heheeheh

      Alah..nak nakal sikit2 je..boleh kannn...heeee

      Delete
  2. salam aidil fitri
    top 10 jugak rupanya akak nih?
    wahh...terharu
    kiki

    sama juga
    maaf dipinta
    semoga raya kali ini lebih bermakna buat kita semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Anash...Selamat hari raya...masih kerja hari ni..samalah kita yer

      So kiranya esok balik melaka lah eh..hati2 memandu

      jumpa lagi lepas raya :-)

      Delete
  3. selamat hari raya jugak utk JM...
    mohon maaf zahir & batin
    jemput la dating rumah :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama jugak Dzhuchan :-)

      Jemput datang rumah?..hihihi..ini sudah cukup baik..In Sha Allah (mcm lah tahu kat mana umah nya) hiksss

      Delete
    2. kajang je..tapi ni rumah sewa..nak makan sedap kena datang umah family kat Kulim.. :-D

      Delete
  4. time traveller..??saya ke tu... ni yg sayang kak JM nie hahahaa.. ( kalau salah buat malu jer )
    selamat hari raya aidilfitri untuk kak JM juga.. raya balik mana?
    insyallah jemput la datang beraya rumah hahaha.. ( tak malu.. :p )
    ok mohon maaf zahir batin.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha..siapa lagi kalau bukan TT Boy heee..sayang?...heee terima kasih

      Raya?...balik kampun lerrr hihihhi
      Kalau ada di Msia..meh la jemput datang umah akak
      sama-sama maaf di pinta :-)

      Delete
    2. ye ler kampung.. kat mana? Ghongzaou ker? Hong Kong ker? hehehee..
      Dah balik malaysia dah pun.. baru 2 minggu macam tu.. nak beraya sekejap sebelum sambung journey hehehee...

      Delete
  5. Selamat Hari Raya juga JM....Maaf Zahir Batin... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya jugak DJ :-), bila nak negori..ke dh ada di kg...

      Lepas raya..travel lagi ke heee

      Delete
    2. 1st raya baru balik kg JM...hehehe ahh tak saba dah nak jalan ni...hehehe gatal2 dah kaki ni....bukan kita menuju destinasi yg sama ke JM bulan september ni...hahahaha

      Delete
    3. Ahahahah...kalau dh nama kaki travel kan..samalah JM..kalau dah lama sgt tak naik flight ni..rasa tak keruan je...

      Ha'a lah..lupa pulak...tapi JM pegi end of Ogos..01 Sept dah balik Msia..kalau sama tarikh leh jumpa kat sana chee wahhh heeeee

      Delete
    4. oh yeke...kalo mcm tu JM kena share cpt2 info...hehehe sbb nanti sy pi tgh bulan sept tu...which part JM pergi?

      Delete
    5. Ohhh..pertengahan bulan..JM dah lama baik lah..boleh..boleh..nanti JM kongsi info yer..

      JM pergi Gold Coast, brisbane dan Sydney..dalam 10 hari 9 mlm

      Delete
    6. wah lamanya JM berjalan...sy pi 6h5m...hehehe only 2h1m kat syd, yang lain di melb...hehehe =D

      Delete
    7. Itulah JM ni..kalau berjalan mesti nak lama..tak puas nanti katanya heeee...time booking tiket tak hengat dunia..bila tgk budget..pitam heee..nasib baik AUD skrg tengah jatuh below RM3.00 leh dpt..JM tukar hari tu boleh dpt RM2.96..skrg RM3.00 maybe after raya akan turun lagi..so kena tukar cepat..

      6h5m?..ohh..ke Melbourne..2h1m Sydney?..cukup ke..mesti itrenary pack nih..JM plak In Sha Allah pln next yer ke Adelaide dan Melbourne pulak..hai..kalau nama kaki jln kan..hihi

      Delete
    8. saya dah biasa la JM jalan masa kejap2...cover mana yg sempat je la nanti....lgpun nanti bos bising cuti lama2...hehehe tu sbb kena all out la itinerary tu...utk aussie next time nakpi GC plak...tp kalo ada rezeki dr GC nak lompat ke NZ skali...hehehe giler kan..hehehe

      Delete
    9. Ha'a..betul jugak kalau cuti lelama kang tak pasal2 tak lulus cuti. Betul lah perlu all out dan travel partner pun mesti fit supaya tak pancit kan..

      Alahh...JM pun sama..kalau bab travel je..ada je idea2 gila nih..biasalah tu heeee

      Delete
    10. jm, sama.. saya pun ke australia hujung ogos.. hehe

      Delete
    11. ye ke Intan..harap2 leh la jumpa nanti hiksss

      Delete
  6. terselit nama ayu kat situ..hehe nway selamat hari raya sis maaf zahir batin tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. eehehe..mestilah..semua pengkomen akan sentiasa di ingatan kak JM
      yer..sama-sama..semoga gembira di hari raya nanti :-)

      Delete
  7. Wah berderet-deret peminat JM ye... sorry la selalu usik JM...

    Selamat Hari Raya Eidul Fitri juga dari saya, maaf zahir batin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaa..En Mie...datang jugak jengah JM kat sini yer..ternanti2 komen dari En Mie tau heeee

      Selamat hari raya jugak untuk En Mie dan family..alahh...biasalah tu usik mengusik senda gurau barulah membawa bahagia heeeeeeeee

      Delete
  8. Hehehe Selamat Hari Raya JM...... suka nama kita masuk dalam senarai.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheeh...mestilah..SR kan salah seorang pengkomen TEGAR

      Besttnya..dh ada di kampung..JM masih berkampung kat opis nih..sunyi sepi je kat sini..hati dah melayang ke lain..esok baru cuti

      Delete
  9. I saw my name! Selamat hari raya JM. Maaf zahir batin, kalau ada tersasul bahasa yang menyinggung perasaan. Wah gitu formal tau.

    Kalau turun KL nnt saya roger2 JM. Take care.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Off cozzz lewww...you are also in my list heeee
      ye ye..sama-sama kita bermaaf maafan di bulan yang mulia ni

      Boleh sgt-sgt..nak turun KL bagi tahu eh :-)

      Delete
  10. Hihihi...nak drop wish kat sini pulak

    Selamat Hari Raya JM...maaf jika ada salah silap...

    Hati2 balik kg...selamat pergi dan kembali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Liza,

      Salam AidilFitri juga buat Liza dan selamat bercuti nanti. Esok kerja lagi kan

      Yer..yer..terima kasih :-)

      Delete
  11. Salam Aildilfitri, JM..maaf zahir batin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer..Selamat Menyambut Hari Raya AidilFitri jugak buat Zilla, maaf zahir dan batin :-)

      Delete
  12. selamat hari ray!! maaf zahir batin JM. have a great raya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih HF...of cozzzz lewwww :-) tapi baju raya 2 pasang je

      Delete
  13. wak pon nk ucap slmt hariraya maaf zahir bathin jugak.,hati2 dijlnraya cik JM yg jelitt tu yee..,eHHHeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Wak...Wak pun hati2 ya walau di mana pun berada

      Jelitt?...eheheheh...malu JM tau (mula la ferasan nih)

      Delete
  14. eeee tak sangka nama MS ada dalam list! hehe suka
    Selamat Hari Raya maaf zahir batin, mohon ampun dan maaf jika ada komen2 MS yang buat JM terasa hati!

    Hati2 dalam perjalanan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti lorrr..u r always in my heart heeee
      Ha'a..tak ada pun yang terasa di hati coz semua menggembirakan hati ada lah :-)

      Ye..ye..In Sha Allah..terima kasih

      Delete
  15. selamat hari raya JM..nk duit raya boleh? =P hehhahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Selamat Hari Raya jugak utk Maya..
      Nak duit raya?..boleh..boleh..tapi perlu bertandang ke umah dulu :-)

      Delete
  16. I spotted my name there too! Terharu sangat. Btw, Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eheeheh..you r also in my mind.
      Selamat hari raya jugak :-)

      Delete
  17. Owh JM, namaku on top of the list!! Terharunya!!

    JM,
    Walaupun kita tak pernah bersua muka, cuma bertanya khabar & mengikuti perkembangan hanya di hujung jari (chewah) tapi saya rasa cam dah lama kenal JM.. Thanks JM for being such a loyal reader & commentator, love u soooooo much!!

    Selamat hari raya, maaf zahir & batin, hati2 balik kampung ye! Jangan lupa ambik gambar banyak2 kat kampung, nanti boleh buat posting khas pasal kampung gitu! Take care JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaa...mestilahh..you r deep in my heart..gitewwwww hehehe

      Ayu..wah..terharunya dengan ucapan tu..terim kasih..love u 2,3,4,5,6 heee

      ehehehe...gambar kat kg?...gambar suasana raya eh...In Shaa Allah kalau sempat..takut sibuk layan tetamu gambar entah ke mana heee

      Delete
  18. Patutlah bulu mata gugur & hati berdebar2 gitu, rupanya ada orang dok sebut2.. hahaha

    Ha tu la kan, dah sibuk2 orang datang beraya silap2 kita nak makan pun tak sempat.. Apa2 pun saya doakan JM selamat sampai ke kampung & selamat balik semula ke sini.. Semoga dipermudahkan & dipelihara dari segala bahaya & masalah sepanjang perjalanan.. Aminnnnn :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeheheh..je ke mcm tu hiksss

      Alhamdulillah JM dah selamat kembali dan dh mula kerja hari ni..huhuhu...bosan coz semua org tak ada..sunyi sepi je opis..nak ambil cuti panjang tak boleh coz next week mau cuti lagi

      Delete
  19. wahhh..nama kiter disitu..hee ^_^ muah!

    JM..selamat hari raya..sob sob...ampun maaf di pinta,kalau ada terkasar bahasa...

    JM nak pi aussie ke..tetibe syahdu teringat tiket sydney aza yang bakal burn tu..next month tu..uwaaaa...tapi nak tunggu baby keluar pun excited jugak ni...hi hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheehhe...pasang pipi...ekekke

      YEr Aza, sama-sama kita bermaafaan eh..nanti kia bersiaran lagik lepas raya

      Ha'a..end of this month..tak sabar dh ni coz kak idah kematu nih ehehe
      Lagi excited apa tggu baby kluar..In Shaa Allah..JM doakan semua selamat yer nanti

      Delete
  20. Salam Syawal dari ku JUA JM
    mohon maaf zaher baten

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deat Dila..selamat hari raya maaf zahir dan batin jugak..sepanjang perkenalan..ada senda gurau terguris hati mohon maaf yer..i will keep reading your blog heee

      Delete
  21. selamat hari raya aidilfitri JM.. saya pon mohon maaf jikalau ade yg buat u terluka atau terkilan dgn saya... *tak sangka nama saya tersenarai.tq JM ingat saya*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Intan..selamat hari raya..berapa lama balik kg..hari ni JM dah start kerja..mood masih ke laut nih..sunyi je opis hari ni huhu

      Delete
  22. selamat hari raya aidilfitri JM.. saya pon mohon maaf jikalau ade yg buat u terluka atau terkilan dgn saya... *tak sangka nama saya tersenarai.tq JM ingat saya*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uik...2 kali komen..heheh..selamat hari raya Intan :-)

      Delete
  23. Opsss nama akak ada jugak. Thnks dear..sayang Jm ketat2..
    Selamat Hari raya utk JM...maaf juga akak pohon andai ada salah dan silap..



    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe..mestilah kak MP..pembaca dan pengomen stia giteww amat di hargai heee..syg ketat2..hihih..bestnyaaaa

      Ye..yer..selamat hari raya jugak buat kak MP...kosong-kosong..

      Delete
  24. nice...ad dlm list JM..tenkiu selamat hari raya jugak...mmuahh syg JM;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe..mestilah..JM hargai semua pembaca setia tau..syg awak jugak heee

      Delete
  25. selamat hari raya JM, maafzahir dan batin. nanti lepas raya, bolehlah jumpa sambil makan kuih raya. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer PM..selamat hari raya jugak...In Sha Allah..boleh..boleh..boleh :-)

      Delete
  26. Selamat hari raya jm...pakat2 jimat cuti eh raya ni..sebab nak travel..he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Norh,
      Dah lama tak update blog eh...sibuk lah tue :-)

      Eheehhe...giteww lah citer nya..kaki dh mula gatal2 ni

      Delete
  27. Masuk je keje trus terjah blog JM.. Tgk2 nama iolls pn tersenarai jugak.. Terharu gile nih JM otai blogger sebut nama zura.. huwaaaaaaaaaaa !!! TQ JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zura!!! Waahh..terima kasih...terharunya heee

      eheehehhe...mestilah...JM hargai semua pembaca blog JM tau...

      Otai?..hhehehe..orangnya dh otai..tp dlm bidang blogging ni belum otai lagi heee

      Delete
  28. Replies
    1. Terima kasih Maya...Woow..2 kali komen tu dalam 1 entry heee...selamat hari raya jgk buat Maya okey :-)

      Dh mula kerja belum ni...

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352