You can click on me :-)

Thursday, 15 August 2013

Teruja sangat Mak Noks!!!!!

Assalamualaikum dan Salam Syawal semua,


Masih mood raya mehh...tak percaya...tu haaaaa...blog JM masih berkumandang lagu raya tueeee

Teruja?.........Teruja?............Teruja?....apa yang buat JM teruja sangat tu....Nak tahu tak..meh sini JM nak story.

" RM903 return ticket form Kuala Lumpur to Osaka, Jepun...Muraahhhhhhh takkkkkk??"

Apa...MAHAL?.....kalau mahal tepuk dahi lah jawabnya sebab JM dah selamat rembat tiket tu semalam you oulsssssss

Pagi semalam rakan travel JM message...dia tu rajin jugak explore laman web Malaysia Airlines (MAS)..kalau JM ni meemang setia dengan Air Asia je. Pastu dia cakap nak tak kita ke Osaka next year return ticket RM903 (all-in..it's mean meal's & luggage) . JM berfikir sejenak...Osaka dengan MAS..pastu dengan harga tiket sampai seribu ringgit...murah lah kot...so tanpa berfikir panjang JM pun mula lah buat tempahan. Melalui berita TV3 next week MAS ada buat tawaran discount sehingga 50% dan sekiranya ada trip ke Osaka lebih murah dari tiket yang JM beli hari..mahu meraung air mata darah la..huhuhuh.

Ini pertama kali JM nak travel dengan MAS, selalu naik flight MAS atas urusan kerja ke Sabah dan Sarawak..itupun ofis yang uruskan bukan dengan duit poket sendiri. Oleh kerana terlalu excited nak ke negara matahari terbit tu JM pun buat lah tempahan.

1.  Flight Selection - pilih tarikh dan musin yang bersuaian



2. Passenger Information - Isi semua maklumat penumpang termasuk passport number


3. Add Payment Information and Purchase - Pilih Debit Card or Credit Card


Pada mulanya JM pilih Debit Card, bayar melalui Maybank2u...tungu punya tunggu keluar message macam ni..Page Error...Alamak macam mana ni..tak boleh jadi ni tukar kepada Credit Card pulak


Akhinya...Berjaya!!!!!!

Flight Confirmation
Tujuan JM keluarkan entri bukan untuk riak ke apa atau nak hebohkan satu dunia yang JM dapat tiket murah...ehh..murah ker..just nak kongsi dengan kekangkawan..kalau nak ke Osaka dan rasa harga tiket berpatutan boleh ke website MAS ok...

Moh..kita berCherry Blossom di Osaka 11 hari 10 mlm tu hambek ko...Walhal ramai rakan blogger dah sampai ke sana..so sekarang giliran JM lah fulak...hoyeee.....kepada kawan-kawan di luar sana..kalau rasa harga tiket ni murah..pegi book cepat!!!!

OSAKA...wait for me..arigato gozaimas :-)

*Tambah satu lagi kerja..perlu buat research tempat-tempat menarik di sana

86 comments:

  1. JM, murah dah tuh.... ade pegi tokyo tak nanti? me will be in tokyo layan sakura nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azra,

      Murah ek..ehh..Azra ke sana jugak..ntah2 sama date heee...
      ha'a..pegi..pegi..sbb tu 11 hari 10 mlm :-)

      Delete
    2. ahaks, senggolan2 la kite nampaknye kat sane...

      Delete
    3. bestnya...dh tak sabar rasanya nih heeeeee

      Delete
  2. JM, bila pegi tu...putri pun dpt rega tiket sm cam JM, beli bln Jun lepas, putri gi Osaka end of NOv ni...peak autumn gitu...ntah2 sm tarikh tak....hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, pegi time cherry blossom erk....best tu..putri gi time autumn....

      Delete
    2. WAh...dah ramai yg ke sana..bestnyeeeeeeee..

      ohhh..kalau mcm tu putri g dulu...JM pegi next year...autumn season pun cantik jugak..wahh..balik nanti story tau..

      Delete
    3. insyaallah.....putri tgh study ni...tapi cover area Kansai je, tak sampai TOkyo...

      Delete
    4. Area Kansai pun byk tempat leh pegi Osaka - Nara - Kobe - Kyoto
      Pastu kalau ada rezeki tix murah lagi g lah Tokyo pulak kannn...

      Delete
  3. Best gilak JM..wahhh...seronoknye...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aza..itulah kehidupan kaki travel yang bujang katanya heee...

      Delete
    2. haha...yolah..kiter mak-mak ni...duk jaga anak dulu la...hee takpe2,nanti JM storii-morii..aza follow je nanti...hik hik

      Delete
  4. tetiba wak pon rindu kat Osaka Kyoto jugakk.,ahHKs

    ReplyDelete
  5. wah JM bestnya nak g negara matahari terbit. papepun selamat bercherry blossom la ye. seronok pulak tgk kawan2 dpt grab tiket murah2 nak g jalan tahun depan, tapi kita kena tahan napsu dulu. huhuhu

    err.. saya pun dpt grab tiket MAS jugak, less than 500, tapi jalan dekat2 je la. 2'nd time travel with MAS mestilah seronok kan? heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear,
      Tak per...kalau tak dpt pergi thn depan..ada masa lagi..meybe next tine turn PM pulak :-)

      Oh yer..aha..ok lah tu...itu lah dh lama tak jengah KLIA tu..asyik LCCT je heeee

      Delete
  6. kite pun cdg nk g jepang spring taun depan..wowwee..murahnya tix!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaya..jom..jom..cecepat gi beli tiket kang habis heee

      Delete
    2. masalahnya, duit dah abes beraya sakan...lgpun next month nk g aussie..isk3..

      Delete
    3. eheeheh....nk ke aussie..wah bestnya..kalau mcm tu tak sempat lah nk jumpa kat sana coz JM pegi next week

      Delete
  7. Replies
    1. MS...Email pada JM..nanti JM bagi tarikh pasti g beli tiket..tapi boleh ker cuti 7 hari bekerja coz..terip kali ni 11 hari 10 mlm..kalau boleh email pada JM ehh

      Delete
    2. JM ada tak email MS..serius ni nak ikut..nanti MS terjah beli tix :)

      Delete
    3. Jap eh...nak check dan discuss ngan member jap

      Delete
  8. bulan 4 ea? murah laaaaa dengan flite mas... hari tu masa ngn AA pun, saya tgok RM500++ (bogel punya tix).. have fun!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zette,
      Ha'a..bln 4..bunga sakura tengah menggalak kembang heheheh
      Murah eh..Yahooooooooo...tak rugi lah JM beli kan...yeahh..tima kasih ;-)

      Delete
  9. wahhh! rejeki JM ler naik mas. teringin nak naik mas pegi trip2 jauh2 ni baru syiokk! dh bosan naik AA ni. ahaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. My dearrrrrrr...opsssss...ahahahaah

      Ha'a..sbb tu excited sgt2 nih..dh lama tak tgk peramugara MAS..asyik tgk peramugara AA je...ahahaha...dasar gatal kan...

      Betul jugak..asyik2 menu nasi lemak pak nassier kan..sekali sekala nk tukar selera jugak..katanya..ehehehe...layan MAS pun time tix murah je..kalau tak AA tetap di hati ku heee

      Delete
  10. Osaka meme whishlist, selalu remind org sebelah "WAK... TAHUN DPN JGN LUPA OSAKA!"... tp selalu kena sound blk "ingt sikit... sanggup ke tinggal anak lama2 + sape nak jaga? + nak bawak ke umur tak sampai 1tahun lg?" Adoyaiiii! Meronta2 dlm hati je la :-(

    Bajet nak berautumn sbb kelate ada coti pree 4hari hihi tp itu le :-(

    ***dengki gile dgn JM***

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekdaa,

      Tak per...tak dpt thn depan..thn 2015 ada lagi..kalau dah umur 2 tahun dh boleh terobang..kalau dh ada impian In Sha Allah akan menjadi kenyataan

      "JM pun jeles gak ngan dekdaa - ada org sebelah" JM ni? hiksss..time bujang ni lah nk enjoy kan..itulah kan rezeki masing2..ada lebih kat sana ada kurang kat sini :-)

      Delete
  11. wahhh naik mas tu...hehehe best2...saya pi masa hujung winter/early spring...so rasanya takdan nak tgk sakura...hehehe boleh la JM feeling guling2 bawah pokok sakura nanti...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ...ohh..kalau early spring baru nak berputik lah yee

      Ha'a..mmg plan JM nk kejar Sakura tu..coz time ke seoul dulu pun dpt gak lihat sakura kembang mekar...memutih jer

      Kalau pegi ngan 'pakwe' mmg nak kuch kuch hota hai ..idok pun dil to pagal hai eheheheeh

      Delete
  12. Amboi amboi amboiii (gaya azwan ali)
    Ni jeles nih! aaaaaa apsal murah sangat tix?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheeheh...Lin..khenn...murah kan?
      Meh kita tanya MAS..adakah kurang sambutan dek saingan hebak dari AA..heeee

      Delete
  13. Waaa...murah betul tu JM... Ahkak jeles okeh !!!
    Terus aje akak terbayang masa bercoti kat osaka-nara-kyoto dolu tu...ahhhh...best betul, tapi naik AA JERRR

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ita..JM ada baca entry kat ITa story pasal trip ke jepang tu..ha'a..dpt tix promo AA still mahal compare tu MAS kan..sbb tu JM terus grab that tiket smlm...berkobar2 nk pegi lepas baca blog kengkawan yg dh sampai ke sana

      Tak per naik AA pun..janji dah sampai. JM ni pun kebetulan MAS murah kalau tak setia ngan AA

      Delete
  14. Murahnya JM!!!

    Saya dulu pi pon dalam 5k. Tambang ja tu... enjoy your holideyyyyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. 5K? f.m.y?...mahal tu...kiranya murah lah ni hoyeee...baru lah enjoy nk holiday...lejeki2 heee

      Delete
  15. wow...makpun rasa teruja...wakakakak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau teruja jgk..moh kita ke jepang heee..jom beli tiket

      Delete
  16. JM! Nina terasa nak ikut sama... boleh tak? hahaha..Just kidding..niat dihati nak gak pergi sana.. ermm.. tapi bln 1 tu dah ada trip yg mahal kena fikir 10 kali.. ngeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nina..jom..jom..di alu-alukan..lagi ramai baru meriah kita pose bawah pokok sakura heee

      Jan?..trip mahal?..kemana tu Europe ke?..Wooow..daebak :-)

      Delete
  17. benci benciiiiiii......nak jugakkkk!! ahhahah...tp kalo bln 4 xleh...bg bernapas dlu lepas kawen ekkekekke.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha....bulan 4..ha'a..betul jgk..tgh buat persiapan skrg kan..uik..tak nk jemput JM ke heee..tak malu kennn

      Delete
  18. Nak nangis! Duk tengok web AA je...fare lagi mahal dari JM dapat tau. Nak hibernate sat, jeles punya pasal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bibi, buat masa ni jgn tgk tix AA..mmg tak ada sale..moh tukar ke MAS jap..coz tgh ada sale skrg...jom lah kita ber cherry blossom di Osaka Castle...gitewww...hiksss

      Delete
    2. Benci tau dengan "moh tukar ke MAS jap" JM tu...saya dah TERbeli tix gak. Tapi xboleh cuti lama sangat, so akan berkampung selama 9D8N je. Tetiba berjumpaan kat sana memang hover kan, kat Msia xde nak terserempak bagai.

      Ber-Hanami adalah misi kali ni! Yeah!

      Delete
    3. Woww..9D8N..lama tue..bestnya..kalau jumpa tegur tau :-)

      Delete
  19. Amvoiiiiiii....... bestnya, mampu nengok jer kita. Lum sampai masanya giliran SR ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah...nanti turn SR pulak..tak dapat pegi pun tak pe..nanti JM bawak balik ole2..khas utk SR..opsss..SHHHssssss :-)

      Delete
  20. Replies
    1. DATT..tolong translate utk JM huhhu

      En Mie...apa maksudnya tu...pening JM cari maknanya tau..adakah maksudnya HEBAT JM ni..ehehehe..pandai2 je kan

      Delete
  21. Ok dah tu hrga tiket...jm pi date bila tuw menggelupur jgak rs nk pergi hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak..ada tanya member tadi dia cakap dh cukup korum...around 4 person..lambat sikit je huhuh..sorry sgt2..huhuh..cer tanya blogger MS Smile..dia nk pegi rasanya

      Delete
    2. Segan lah plak huhu insyaallah ade rzeki lain kali

      Delete
    3. Lorrr..hrrmmm..ok ok..sory ye dear..jgn merajuk tau

      Delete
  22. wah berjalan-jalan ke japan plak la Jm nanti yer, best2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a..kebetulan dpt tiket murah terus rembat coz dh lama simpan impian tu :-)

      Delete
  23. JM.. jelesnya..... kita plan nak g bulan 3... tapi member nak g bulan doblas....camana ni???nak ikot boleh?kekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. NaK ikot?...cer check ticket..ada lagi tak?...early april

      Delete
  24. Replies
    1. ehehehe..itulah..round the world katanya

      Delete
  25. Waaaa... Kak JM kita nak ke Osaka dah nie..
    ada kosong lagi tak? hahahaa... :D
    dah fikir nak main snow ker? tau pi Disneyland kat sana hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a..lambat laie..next year..ahakss...full HOUSE
      Spring Season..SNOW dah cair..ofcos lah nak pegi Disneyland..cam budak2 je kan heeee

      Delete
  26. jemput2..tp kak xsiap lg ekkekek

    ReplyDelete
  27. Replies
    1. Tak ada kad pun tak per..email je hikss...

      Delete
  28. Besttttttttt bangattttttt...
    Osaka pulak dah..
    Kalau norh takde hal thn dpn tu, mesti norh gigih nak ikut jm jugak tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada hal pulak?..travel gak ke..dah lama tak dgr story travel dari Norh..kalau x leh berjimba sama2 heee

      Delete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa kenapa delete p Jm dh baca komen tu thanks hawkz i like :-)

      Delete
  30. Antara tmpt hanami yg besss..kanazawa!!!...sile ke kanazawa!!.. kalau autumn maybe yoshino...tp time hanami dulu saya g je yoshinoo yg jauhhh itu..huhuh..yang pasti WAJIB beli JR Pass siap² supaya seenang gilerr nak ke mana saje!!..n blh suketi naek shinkansenn ke mana²
    nak ke -->.kyoto..osaka..kobe..tokyo..kanazawa..nara..izu..yokohama..sendai..fukushima..kawaguchiko..fujisann..byk la tmpt leh g!! sile² buat itinerary dgn jayanya!!! sukidesss jepunnn!!!
    bydway kalau dah lame jepon tu..sile cover byk tmpt dgn jayenye k!! Gamabatene!!!!

    oh ye..sori sibuk nak komen..sbb mmg sgtt sukee saya ke jepun sebelom ni!! =]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hawkz!!! Terima kongsi info ni JM sukaaaa!!!!
      Mmg skrg ni tgh draft itirenary dan mmg nk beli JR pass tu coz 11 days kat sana
      Wahhhh baca komen ni pun dh buat JM teruja tau
      Klau hawkz kongsi itine yg pernah pegi dulu Jm amat hargai heeee

      Delete
    2. aluhaaaa...sori la berkurunnn kan nak membalasss komen nih...
      bydwayyy... zanna ade dah emel ke jarimanis76@gmail.com ttg itinerary japan trip details yg zanna n member buat..
      makanya, nnti bukakla emel n bace ..k..
      n ade a bbrp cdgn kat ctu..
      bydway, pape nak tnye bitau k..

      gambateneee!!!
      slmt merancangg dgn jayenyeee!!!

      ~zanna

      Delete
    3. Zanna, terima kasih....akak dh terima email itirenary tu...nanti akak review..terima kasih byk2...syg sama kamu..bukan senang org nk kongsi itinerary nih...akak amat hargai..

      So kerana terharu..email pada akak alamat..mau pos sobiner...ehh..ada blog tak...nk baca2 :-)

      Delete
  31. Best le bercherry blossom kat Jepun...kami berwinter kat sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow..Abe MKL..ke Jepun pulak katanya..x sabar nk tahu full story about Winter di Jepun tu pulak

      Delete
  32. salam singgah. selamat hari raya eidulfitri JM :D

    ReplyDelete
  33. murah juga yer ... sebab dah set kat otak MAS mahal :)

    ReplyDelete
  34. Sesangat murah tu. bila la MAS nk buat PROMO camtu lagi ..please

    ReplyDelete
  35. Saya suka tengok Sis JM dan blogger2 kaki travel yang lain buru tiket murah! Kalau dapat kat saya, promotion AA ke, Matta Fair ke saya buat derk je :)

    ReplyDelete
  36. All in RM903? Kira murah semurah-murahnya la kan? Ke the following week yang sis kata MAS ada promo, tiketnya jatuh harga lagi?

    ReplyDelete
  37. murah dah tu JM..cuma makan minum ..sewa hotel belum detail kan..inshaAllah sesipa saja jika hendak pasti Allah kabulkan..hebatnya JM travel. JM ridu dengan awak awak kat mana? hehehe merayu dah ..Etuza

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352