You can click on me :-)

Wednesday, 16 April 2014

Air Asia - Red HOT sales

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kawan-kawan Jm semuanya,


JM dah balikkkkkkkkk....wahh..itu pun nak heboh satu dunia kan heee

Alhamdulillah, tepat jam 12.00 malam 15 April 2014 Jm selamat sampai di rumah dan esoknya terus masuk kerja...gigih tak?..

Semalam Jm dapat info dari blogger DJ bahawa hari ini 16 April, Air Asia ada buat Red HOT sales only for one day...jadi pepagi lagi terus terjah dan hasilnya :

Only Travel to 4 countries
Oleh kerana JM tergoda dengan harga tix nya..tanpa fikir panjang terus rembat tiket RM193 return to Bangkok. Ini adalah kali pertama JM travel solo ke sana kerana apabila di tanya rakan-rakan lain tiada yang berminat. Jika ada yang ingin teman JM boleh beli mengikut tarikh ni ek.

Ini kerja gila sebenarnya...tak pasti JM berani ke tidak nk ke sana sensorang, kawan-kawan rasa selamat tak kalau travel solo ke Bangkok ni.

Departure on 14 Jun 2014 - Saturday
Arrive at Msia on 19 Jun 2014 - Thursday

Baru je balik dari Jepun terus cari tiket ke tempat lain...hai...apa nak jadi lah ngan JM ni kan...

Kepada kawan-kawan di luar sana, jika ingin follow JM jangan malu2 just email me ok.

Wasalam.

88 comments:

  1. welcome back JM! ada bawa balik sakura tak untuk mrs?? hehe
    huhu tak dapat ikut jm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs...sakura dh layu...so tak cantik..perlu tgk live baru best
      Ohh..tak dpt ikut ek..tak per..next time eh :-)

      Delete
  2. Wah2 jm ayu pi bangkok thn dpn..tu yg xdpt ikut jm yg bln 1 tu nati..kira murah la tiket tu jm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu...thn depan ek...lambat lagi tu...kiranya akak JM g dulu lah ni...pegi berapa org?

      Delete
    2. Insyaallah berdua je kak..plan nk pi solo jgk tapi ada yg nk ikot on jer

      Delete
    3. Ayu...berdua lebih baik nanti ada kawan berckp..kalau sorang..mati kutu jgk sebenarnya :-) pastu tak ada org nk ambilkan gambar..kalau nk selfie tak pandai :-)

      Delete
  3. wahhh betul betul tak duduk diam JM..
    am jelessshhh gande gande!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ietams : JM ni pantang nampak tiket murah...so geram je tgk.. heee

      Delete
  4. Bibie gi juga tapi tix beli last year lagi. Malangnye Bibie gi hujung Jun, dah nak masuk puasa. Hahaha perangai xtengok date betul2, pakai rembat je kerjanya. Tapi rasanya Bangkok selamat kot kalau nak travel solo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM pi tarikh yg dlm gmbo tu ke..kalo gitu mmg back to back leee kita bertiga ke bangkok...hahaha JM pi dulu, pastu DJ pastu diakhiri oleh BK...kehkehkeh....kena buat misi macam ni...supaya 3,3 org buat 'something' yg sama kat sana dan ambil gmbar!hahaha nak tak?kehkehkeh poyo kan aku kan?hahaha

      Delete
    2. Eh aku on! Sila la orang yang paling awal gi tu laksana misi dulu. Then kita yang ke belakang ni join.

      Delete
    3. Bie..oh ye ke..kalua tahu JM akan neli tix sama ngan Bie..leh kita sengol sengolan heee
      DJ..oh ye ker...buln yg sama cuma tarikh yg berbeza lah ek...aduhai...syg betul betul .kalau x leh kita berpelukan kat sana...ahaha...bagus gak idea tu kita kasi Pak Lang Mie jelesss heee
      Hahaha.....bie no prob..but JM gi sorang tak ada aksi yg best nanti

      Delete
    4. haah JM, kalo ikut tarikh JM kat atas tu, maknanya sy pi 2 hari selepas JM balik...si Bie plak rasanya 6 hari kot lps sy balik..hehehe disebabkan JM solo, so seharusnya misi kita melibatkan selfie la!hehehe kena cari penanda tmpt bergambar nih...hehehe

      Delete
    5. Ahahahah...ok..ok..menarik gak nih..kiranya JM yg akan menerajui misi ni dan di polow oeh korang berdua..mcm best je heee

      Delete
  5. JM dah addictni.. tapi addict booking tiket nak jalan2... syioknyer jadi orang bujang...nak pergi tak siapa yang larang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zila, betul tu...maybe rezeki JM ke arah tu..org lain rezeki nya lain pulak kan..Alhamdulillah :-)

      Delete
  6. Sindrom baru balik dari vacation pastu terus carik tiket pi tempat lain rasenye mmg terjadik among kite yg kaki sentiasa gatal nak berjalan kan ^_^ ... me pun tengah dok usha2 tiket gak nih.. haisshhh bile ntah nak stop

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahah...kita kena penyakit yg sama...gini lah life org bujang kan Azra..bila dh minat travel ni mmg tak boleh setop hiks

      Delete
  7. oit mek JM, i miss u sgt2 hokey !!... i miss you too, three, four gittew...

    Zura dah tengok gak subuh tadi, travel period dia cam tk sesuai je ngan zura sebab bln 6 kan dh puasa pastu bln 7 dah raya..bln 8 baru je abih duit sbb beraya... wahahaa !! tunggu promo ujg thn la pulak..

    eh JM dh tk aktif kt gtalk ya..zura tunggu gk JM online tp tak dok.. huwaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mek Zura..miss uu tooooooooooo...muah..muahhh...muaahhh....heeee

      Ha'a 29 Jun start puasa maybe perlu buat preparation byk nanti kan dan perlu byk cost so mmg x sesuailah..tak per AA ni tak pernah x buat sale..so don wori

      Ada je..maybe kekadang tak ada kat rempat mula iselm until 2 weeks akan dtg ada bengkel..huhuh...curi2 masa BW kwn2

      Delete
  8. hamboi JM....tak sempat up entry jepun dah rembat lagi hehehe

    xpe2....kt baca kat blog je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Air asia ni buat sale time jm kat msia klau d jepun ri tu mesti jm x rembat :-) ahaha air asia lak yg salah kan

      Delete
  9. woww bestnya... murah plak tue.. mcm nk join ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat beli tiket zarul nanti leh g sama2 beli hari ni esok dh x deCe

      Delete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. baru sehari balik sudah punya rencana pergi lagi ?? hebat Mbak JM... tiket murah menggoda hati rupanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mad gunadi, kebetulan airasia ni buat sale ngam2 time jm sampai msia, hai menggugat iman betul :-) jm lebih cepat tergoda ngan tiket murah dari tergoda ngan mknan enak tp klau klau terjumpa mamat ensem tergoda jgk hahaha

      Delete
    2. hahaa.. Bangkok pilihan destinasi yang cocok buat Mbak JM. di Bangkok segala jenis makanan ada dan enak-enak. Segala jenis Mamat juga ada, dari mulai mamat ensem, mamat setengah ensem, mamat cantik semua ada...hehe. JM tinggal pilih saja...hahaha...

      Delete
  12. Hamboiiii jm...baru sampai malaysia dah nak kuar balik ke??
    Terbaiklah jm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syieda x nk join jm keww :-)S

      Delete
    2. JM!!! kenot la. bukan cuti kan..... :(

      Delete
    3. Ha'a tul gak...Cikgu Syieda :-)

      Delete
  13. Replies
    1. Selamat ek..kalau cam tu JM leh pergi ngan senang hati leww...terima kasih Mas MKL :-)

      Delete
  14. akak tak pernah ke Bangkok.. tapi tak pulak teringin ke sana.. tak pe.. nanti2 kot.. solo ni for me ada baik dan tak baik nya.. tapi akak SOLO ke Kashmir was really awesome trip..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yan..Jm ni nk lihat sendiri semua view di negara Asean so kiranya ada peluang nk cover semua..in sha Allah sementara masih bujang ni

      Akak pernah travel solo ek..ke Kashmir?...wah mmg kagum JM ...kalau camtu JM nk try gak lah ke sana heee

      Delete
  15. Untung jadi JM... jalan dan terus jalan....

    Wah nak jalan solo pulak... ada berani...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu senang jdi JM , nak ke mana tiada yg larang.
      mcm best jer ...

      Delete
    2. Pak Lang Mie : itulah life org bujang...bila dpt jenjalan ni rasa tenang je jiwa :-) sebenarnya x berani sgt..tapi dek kerana nk travel nyer pasal..kalau de org polow pun pasrah je..in shaa Allah..Allah sentiasa bersama :-)

      Nieda : Ha'a..buat masa ni Alhmdulillah mak approve..adik2 pun on jer..kalau dah bersuami nanti (kalau lah ada jodoh in shaa Allah) harap2 dpt yg suka jenjalan jgak :-)

      Delete
  16. Best tu, klu la putri ni x bz manjang, mesti putri join

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala Putri..asyik bz jer..tggal lah kerja tu sekejap meh polow JM...eheeheh

      Delete
  17. Replies
    1. Dede : Udah pernah ke sana Jakarta..so ngak mahu pegi lagi hikss..bila mau ke Msia?

      Delete
  18. bestnya dapat pergi bangkok.Lepas ni JM boleh jadi solo traveller la.Saya baru je buat solo travel ke HongKong lepas tanya JM tentang keadaan kat sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Cerita...baru nk cuba2...tak berani sebenarnya tapi dek kerana tak ada yg nak join so try je lah..harap2 semua ok
      Aha...hari tu trip solo ke Hong Kong ek..tiada masalah kan travel solo :-)

      Delete
  19. saya dapati anda sudah dijangkiti sindrom membeli tix sale Air Asia. hehee. dasat tu nak pi sorang ke Bangkok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Kiah : lama tak bersiaran mana pgi...JM respect KK dapat travel solo ke Melbourne so JM pun nk try nasib di Bangkok heee...ha'a..dh ada sindrom x boleh tgk tix murah nehh kak..huhhu

      Delete
  20. JM... akak ari tu nak g bangkok tp masa tu tgh darurat!!! Terus tak jadi pergi... Nasib baik AA bagi credit shell.. Cer suggest lagi tempat lain yang best!! Yang murah2 udah lew ekekeke.. Ker nak join jer JM g Bangkok!!Miahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mysha...ehh akak ke cam muda je dari JM hiksss
      Alaa...tak pergi lah ek..per kata join jm ke Bangkok bulan 6 nanti..kalau ke HCM pun leh dpt tix murah :-)

      Delete
  21. Replies
    1. nIL : lama menghilang, dh abis belajor ke kang x free :-)

      Delete
  22. waah g bangkok ke? bangkok best la jgk lg2 kalo g shopping....tp bangkok sgt2 jem =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aien: welcome to my blog :-) aien rasa selamat x klau jm g sensorang

      Delete
    2. hihi salam perkenalan ye =)

      ermm insyaAllah selamat =) tibe2 rase mcm nk ajak hubby g bangkok jgk je coz dulu g bujang dgn kawan2. tp dh plan nk g koh samui plak...mcm ne ni ^____~

      Delete
    3. ahahaha..Aien..koh samui pun best per..JM pun tak pernah ke sana tapi dgr dari kwn2 cam best..so gi la koh samui dulu pastu baru ke bangkok

      Delete
  23. dah takde dah tix murah tu JM. baru ingta nak follow =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa lin lambat sgt, tix tu sales tuk sehari je klau tahu nk follow smlm leh jm tlg belikan huhuhu

      Delete
  24. wah nak pi BKK? sy pun dah penah ke BKK byk kali... suka sgt jalan2 di sana... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah Fiza, dh byk kali ke sana ek confirm best lah tu. Kiranya klau jm travel solo ke sana selamat x, kongsi lah sikit tips pada jm ni, email pun boleh :-)

      Delete
  25. hati-hati ye cik adik.

    *nak jajan.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ye cik kak blog tips kurus heeee
      * kalau nk jajan perlu tggu JM balik dari sana nanti yek :-)

      Delete
  26. ala JM. alaaaa. saya baru tgk ticket. Mahal double dari ticket JM. hehe teringin pulak nak jalan jalan dengan kwn baru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Naz...ruginyerrr...sale tu sehari je on 16 paril..alaaaa..kalau tahu Naz nk ikut..mesti JM tlg belikan huhuhu

      Delete
  27. waaaaaaaaaaaaaaa... selamat kembali JM..... pergghhh JM nak g Bangkok pulak ekk.. Jaga2 sikit orang siam kan ganaz.. Harap2 ada la yang nak ikut JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah lieya, jm ni x leh duduk diam. Ape? Ganazzz? Seramlah fulak takut nanti bukan mamat bangkok yg ikut jm kang nanti jm lak x blk msia huhuu

      Delete
  28. Wahh berani nya...tabik spring

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syura, takut jgk sebenarnya huhuhu moh la teman jm :-)

      Delete
  29. alaaaaaa melepaassssss!!
    Tak perasaaaaannnnn.... huwaaaaaa!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa anakomak ruginya klau x leh kita g sama2

      Delete
  30. wah mj..baru alik je[un trus ke bengkok..insaallah slamat x de apalah...
    fullmak murah jugak..dah ada promosi mcm ni klau x rembat sayang,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaah...Mj mana lak ni ...oh ye ke..Sob pun dh ada pengalaman ke sana kan..nanti Jm nk cedok info kat blog tuu..betul..syg kalau harga murah biar camtu je :-) walhal mmg kaki jln

      Delete
    2. jm master.. ha..ha..mesti ok la..apa nak risau :P p jepun sminggu ok.. g tahailnad yg dkat ni lg la ok ... ha..ha.. :P

      Delete
    3. Ahahaha...Sob...Jepun lain..org nya polite sgt..Thailand?..sebut pun dah gerun..bukan faktor jarak tetapi factor org nya huhuh...TAPI kalau tanya Jm berani tak nk pegi Jepun sensorang..laju je angkat tangan ..BERANI heeeee

      Delete
  31. murahnya kak....nape akak tak ajak adik saya ina...mesti dia nak join punye...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak Hani akak tak tahu dia pun suka jenjalan..kalau tak mesti roger2 dia...huhuh

      Delete
  32. xperasan pon redhot sale ni...dah la mmg nak pegi Bangkok..takpe JM p usha dulu. saya ada trip end of May, kalau tak bole je nak mengekor hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dzuli..Jm tahu dzuli nk ke mana end of may..opss..heee..ala ruginya kalau tak leh g sama2...

      Delete
  33. Hamboiii bersemangat waja betul JM...penat balik jepun tak hilang lagi, dah rembat tiket baru ke bangkok. Respek betul aaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ita...dasyat kan..hahaha...main beli tanpa pikir cuti cukup ke tidak...sanggup lak tu nk travel solo...

      Delete
  34. Waaa.. sakan Kak JM bershopping dengan AIrAsia... Bagus la.. seronok baca perjalanan Kak JM ni hehehe.. :D
    ( ada tiket murah lagi tak boleh ikut heheee.. )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haik adik ku syg TTBoy...bertalu2 komen masuk neh..mesti baru ada masa free ehh...hiks..Ala..baru nk ajak teman akak ke sana..huhu

      Delete
  35. JM, nak ikut boleh? tak penah naik AA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Viva : Nak ikut?..boleh..bolehh..cepat cari tiket sama tarikh ngan JM ek..dpt nanti email tau :-) BESTnya

      Delete
  36. murahnya JM ke bangkok, travel sorang bole cuma hotel kena hat ada star baru secure, InshaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye babYpose...ha'a perlu cari tempat yg secure betul tu :-)

      Delete
  37. amboiii.. baru balik terus tempah tix lagi.. hhhh.best nyaaa.. kalau akak, tanya hati. ok tak. kalau ok, pi je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yan..JM ni dengan AA bagai aur dengan tebing heheheh

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352