You can click on me :-)

Friday, 25 April 2014

JM ada peminat misteri

Assalamualaikum dan salam sejahtera  semua,



HAHAHAHAHA...blog JM makin glamour sekarang apabila menerima komen yang begitu 'HANGAT' sekali...dek kerana blog JM hanya sekadar COPY dan PASTE info dari google then somebody says boleh di jadikan Wikipedia katanya....aduh lahh....apa boleh buat, itu cara JM menulis..bukan copy & paste dari blog org...di mana salah JM sebenarnya..jika tidak suka tidak perlu baca..kenapa perlu 'serang' sebegitu sekali...JM tak pernah buat onak dan duri di blog orang lain tapi...entahlah maybe inilah asam garam dunia blogging..so byk bersabar ye JM...

Susulan dari komen tu JM terima email ni

Email pertama

Email kedua susulan dari email pertama
Terima kasih kepada semua follower dan pembaca setia blog JM yang semakin bertambah....i'm really appreciate it. Apa yang di kongsi di sini tiada niat di hati untuk mengumpan sesiapa tapi dengan ikhlas hati untuk memudahkan semua yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia travel..here is one stop information. Blog ini tidak sesuai bagi mereka yang bijak mendapat info di hujung jari...Mohon maaf jika ada yang tersinggung perasaan. 

Ikhlas dari JM. Wasalam

131 comments:

  1. ehhh..did i missed something?
    takpolah JM ooi, semua org ada cara penulisan masing2
    kalau tak suka baca, boleh tekan "x" hujung atas kanan, jgn nak condemn2
    huk aloh sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terrima kasih Dzuli terubat sikit hati Jm ni :-)

      Delete
  2. Ada yg ckap JM camtu ke? What the fish...heheh
    Tulis detail elok lah untuk rujukan pembaca bukan nak tulis blog sesaja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CV : eheheheeh...masing2 ada pendapat berbeza kan..tapi thanks a lot buat CV yg terus setia bersama JM.. XOXO

      Delete
  3. Tahniah JM makin popular skg! Semoga terus bebelog dan jangan lupa diri bila popular. Ramai peminat menanti entry JM ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ren..ranking makin naik nih :-) Lupa diri? OMG masih berpijak di bumi yg nyata..masih hamba Allah yg maha ESA

      Delete
    2. JM bebila masuk TV ke apa...jgan lupa sebut nama saya ye...cukup lah cakap "hai zila" hahahaha

      Delete
    3. Aahahaha..Zila..Zila...nak masuk TB..nak masuk paper mcm Ren tu pun belum tentu dan masuk majalah like TTBoy jauh sekali..ahahaha..kalau di takdirkan JM ni masuk TB..bukan nama Zila je yg JM sebut semua reader blog JM akan di senaraikan..haa..gitewww

      Delete
    4. Tambah sikit..

      Hai zila & niL!

      Delete
    5. Tambah sikit..

      Hai zila & niL!

      Delete
    6. Saya pun jangan dilupa... hai PLM... hehe

      Delete
    7. Utk PLM, Jm akan jerit kuat sikit biar gegar studio tu ahahaha, niL i cant forget u Cha Eun Sang & Kim Tan

      Delete
  4. be urself...i like the way u write, detail, cool n intresting....semakin semangat nak kesana, insyallah akan kesana autumn this year ...cite semua b4 sept ehhh....tqvm JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tok Dad : mesti lagi BEST pegi time Autumn sbb daun pelbagai kaler..ok2 nanti JM kongsi cuma jgn plak Tok Dad tak baca heeee

      Delete
  5. abaikan orang yang suka tinggal komen busuk
    mmg sakit hati, sbb kita cuma manusia biasa
    akak pun belajar dr JM cara tulis dengan detail sesuatu tempat yg kita pegi
    mmg bukan senang, sbb tu kagum dgn JM
    kadang2 perlu juga tulis detail, supaya senang org yg pertama kali pegi buat panduan
    teruskan menulis ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Irfa : mcm2 org macam2 ragam dia kan..hai sabor je lah..tak pasal2 JM femes kat sini heee
      Terima kasih....syg sama kamu...hati dh terubat :-)

      Delete
  6. Hai Kak JM .. dah ramai peminat.. ramai jugak stalker nie... bagus la ramai yang amik berat.. ramai juga memberi semangat dan nasihat.. ntah2 tak lama dah nie Kak JM hehhee aminnnnnnnn lai lai lai.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai adik JM sorang ni...TTBoy..ke situ pulak dia eh..kalau yg 'special' peminat tu akak tak kongsi di sini simpan baik2 je dalam hati...heeeee

      Delete
  7. Laa... macam-macam yer... stay cool ya JM... masing-masing ada cara sendiri untuk tulis dan share info pada readers... JM kekalkan momentum yg JM rasa selesa... jangan down sebab benda-benda ni ya! Keep on writing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fayreen Ezan : Aha..in shaa Allah tidak akan berhenti berkongsi info di sini..all my readers are my world...tanpa u ouls semua..hidup JM tidak ceria heeee

      Delete
  8. saya suka blog sis JM..senang nak buat reference kalau ada plan nak bercuti ke luar negara. bkn senang tau nak taip panjang2 & detail macam sis ni..abaikan kalau ada yang dengki tu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liza Razak : Thanks dear coz support blog JM..ok..ok..dah tak sedih2 :-)

      Delete
  9. Saya ni suka jugak baca blog JM sebabnya nak tau experience travel JM..nak refer untuk trip tu maybe bukan skrg sbb banyak tempat JM pegi saya lom ada kesempatan nak pegi lagi...tak terkira dek jari nak kira tmpt2 JM dah terjah..hehe. Bab direction yang detail JM bagi tu saya baca gitu2 jer tapi kisah JM time travel dan juga photo2 JM snap..1 pun saya tak termis...hehe. 1 jer saya tak paham..JM punya entry ni mcm ada maksud tersirat jer.....cuba la tersuratkannya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Zila..i'm really appreciate it..oh ada yg tidak faham eh..biarlah ia begitu heee

      Delete
  10. Err macam baru bukak blog JM pagi tadi tapi dah ketinggalan keretapi? Ada hot news nampaknya. Lain org lain cara penulisannya. Cik Z pun suka bagi info tapi JM punya lagi hebat dan super details, sebab tu cik Z kata kat entry sebelum ni dah macam tourist guide. YG penting semua info free of charge.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik Z : hahaha..laju je kan JM hapdate...sbb tu kawan2 tanya kenapa tak bukak travel agencies hahaah
      Itulah cara untuk mendapat pahala..jika kita mudahkan urusan org lain..Allah akan permudahkan urusan kita :-)

      Delete
  11. nak autograph !!!

    hahaha. abaikan je komen2 yang sesat tu... kalau dia nak org buat blog ikut cara dia.. suruh dia tulis sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang Meng...meh sini nak 'hugh' ketat-ketat hahaha....JM ni boleh je terima komen2 busuk tu sbb dgn cara tu boleh improve cara tulis blog TAPI jgn pulak di 'jual' cara kita tulis kat blog lain..itu yg buat hati tak senang...

      Abg Meng telah mengubat hati Jm...terima kasih XOXO

      Delete
  12. saya pun peminat JM!
    sampai terus ade rase nak ikut je JM pegi travel walaupun tak kenal.. hahahaha..
    buat bodo je kat hatter cenggitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ietams : kalau nk join JM travel boleh TAPI minta kebenaran dari En Abe dulu tau heeee

      Delete
  13. Replies
    1. Ezan : Hait...arigato gazaimas se heheeheh

      Delete
  14. Hi.. Relex la.. jgn la tacing.. cam sedih jer aku bace.. Pada aku kite amik positip site jer... Ni pendapat aku la sebagai blogger picisan (pinjam ayat seseorang sile terasa hehehe). Amik dr segi positif way. Komen2 yang diberikan maybe leh buat kite sentap tp klu kite fikir positif maybe she/he try to help improve kite punyer penulisan. Supaya lebih menarik.. supaya orang lebih suka bace. To be honest aku suke bace blog yang ade sedikit info dan sedikit story. Tp kalau too much info reader akan manje. Tu yang nanti dapat email tanye yang simple2 soklan yang mane kite bleh tanye en google jer. Sebagai blogger aku rase kite kene ade sedikit inisiatif untuk bagi panduan dan educate newbie untuk berdikari.

    Saya penah gak kene komen pasal penulisan ni.. tapi saya komen balik dlm hati jer.. maklumla beginner blogger mase tu. pujian tu mmg bagus tp klu selalu dipuji ia x membantu kite memperbaiki diri / blog kite. Tul x??

    JM jangan tacing plak ngan saya.. ^^ Selamat menulis.. Cepat la cite pasal Jepun.. saya nk gi jepun akhir tahun ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iza Hyun : komen yang membina..terima kasih :-)

      Delete
  15. Ilek JM...dulik la apa org nak ckp...asal dia bahagia...
    Masing2 punya style kan...so continue jer apa yg JM buat...

    World peace!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liza...thanks dear..ok..ok..i will continue my style...phewwww wit heee

      Delete
  16. La JM terasa ke ape HD cakap semalam. Im sorry . tak niat pun cakap wikipidea. cuma teringin nak dengar cerita jugak. baru feel bile tengok berbanding baca info jer. tapi blog masing2 kan. ada cara masing2. hehe happy blogging =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HD...Hahahah..Amir versi HD dah datang...jangan risau JM tak terasa langsung apa yang HD komen semalam...langsung tidak tersentap, suka lagi ada..so dont worry tau...i like your komen..itu entry intro..entry seterusnya baru ada adegan menarik dan story mory sesat semua. JM ni terima semua komen seada nya dgn itu boleh improve my skill dalam menulis..walhal tulis pun carca marba..kita still kawan kan heeee

      Delete
    2. lege HD Dengar. abis tu ni komen yg mana nie? konfius carik2 gak komen yang mana?

      Delete
    3. Dear HD...x perlu cari mmg tak jumpe...sudah..duduk diam2 ahakssss

      Delete
    4. hahah ok. tp amir tu sape? amir rajalawak ker? adoi smpi hati samakan dengan amir rajalawak. hahahha

      Delete
    5. Ahahaah...samakan yg mcm mana...bukan samakan dari segi paras rupa...kalau samakan yg tu sah sah Amir tu jauh ketinggalan bcoz u r more gentleman..lelaki idaman Malaya..ahaha...part says "Im sorry" its like Amir Raja Lawak..puas hati dgn jawapan ni ...ha giteww :-)

      Delete
    6. ok lege dengar. tq JM. happy holiday.

      Delete
    7. ok..ok...peace no wars ye HD :-)

      Delete
  17. wah...dah ada silent reader yg berminat..hehe......pape pun tq singgah ke blog picisan saya tuh ye.....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noornazuha : blog picisan katanya?...aahahhaha...JM akan terjah lagi sbb belum habis baca entry Paris tu :-)

      Delete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Blog ini bukan untuk yg bijak dapat info dihujung jari.. nice one.. hahahaah.. sy suka je baca tulisan JM walaupun jarang komen.. keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zette: dh lama x sunggah sini, tima kasih tau :-)Ze

      Delete
  20. Blog JM adalah first blog saya jumpa waktu mula-mula nak cari info travelling dulu. Sangat membantu dan personally jasa JM sangat banyak pada orang macam saya yang baru nak merangkak travel sendiri.
    Keep up & jangan sedey sedey JM, conform penyokong JM ada banyak kat sini..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. LD: terima kasih n u also inspired me to travel alone :-)

      Delete
  21. Replies
    1. Sayang sama putri jgk, dh x sedih sbb jm ada ramai kengkawan yg baik hati ni :-) eh bila mau pulang bah bwk blk story yg best tu

      Delete
    2. Esok pagi balik la...,, story mory mcm takde yg best... Hehe

      Delete
  22. Tengok JM... ramainya orang yang sayang dan sokong JM...makin glamer nampaknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jm x nk glamer kerana kontroversi heeee. Alaaa PLM x syg Jm ke ahahaha matilah klau ada yg baca statement mesti berbulu je. Jm syg semua reader blog Jm tp akan ada yg ckp itu semua poyo ahaha mana dorang tahu jm ikhlas ke hanya Allah shj yg tahu. I love all my readers blog :-)

      Delete
  23. Haiiiiii adik manis JM..jgn sedey2 tau..abe MKL big big big fan JM tau..blog JM sungguh bermaklumat..first baca blog JM masa nak pi HK, abe MKL salin satu2 direction adekkk manissss tau..

    Tak pe JM, setiap org ada cara penulisan dan persembahan idea masing2 dlm blog..kalau semua sama je penulisannya bosan la semua big big big fan kan heeeee...

    Kekal dan tambah baikkan persembahan blog JM, inshaallah naik pentas JM tahun ni hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe MKL? Ahahahaha ok ok abe pun abe lah. Oh ye ker so harap2 dpt memberi manfaat lah entri hong kong tu yek
      Jm boleh terima apa2 komen pun no prob coz apa yg kurang kita tambah coz nobody perfect tp jgn lah pegi blog org lain then perli cara Jm tulis d situ. Hi ni yg buat i panas hiksss
      Ahaa Jm ni tulis blog suka2 je x de nk dpt apa2 imbuhan dan dgn cara ni Jm leh dpt ramai kwn yg baik spt Abe MKL ni :-)

      Delete
  24. omg..omg..omg..pliss..pliss..plis !! kenapa iolss terlepas cerita ni??

    AWAS ! Bila i panas, i kena bukak baju ! - ko ckp cantu kat si pengkomen tu JM. Tengok apa komen seterusnya.

    inspired by #CikguIzzuddin
    hee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaha kalau bukak2 baju ni Abang Meng je yang biasa buat Nana

      Delete
    2. hahaha Nana. Aku tak gelak, aku selsema..

      Delete
    3. jea: senyum pun boleh lagi sweet :-)Je

      Delete
    4. vongokku untuk si JM biar dia senyum skit..tkmoh tensi tensi ya kakek !
      kita tulis blog untuk kepuasan diri sendiri....
      kalau dia panas dgn cara blog JM, suruh dia bukak baju.. *tibeeeee

      Delete
    5. Hahaha vongok pun vongok lah, Nana i lap uuu, x nk bukak baju tp nk bukak seluar beh?

      Delete
  25. hahaha punya penat baca komen dari atas ke bawah, smpai kat komen nanatron ni sakit perut tergelak dibuatnya!what the fish!hahaha

    rileks JM...ramai lagi sayang JM nih....komen yang positif leh diambil untuk improve diri....tp tak perlu la sampai nak ubah diri sendiri ikut ckp orang....

    OK JM...projek BKK kita on ke ni??hehehehe mana tah si BK ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dj! Siapa yg x kenal si nanatron tu setiap komen membuat kan Jm ketawa berdekah2 ahahaha
      ok ok Dj, noted hikss
      BK belum sampai dia jauh nun d sana :-)

      Delete
    2. Ye pantang diseru. Projek jalan! Hahaha.

      Delete
    3. Hamboi pantang seru...laju je ko muncul!hahaha projek bila mau diskus...hahaha

      Delete
    4. alarr...bile korang nk g bangkok ni?

      Delete
    5. Sila post 1 poskad utk diriku jauh di perantauan ni ...eh?

      Delete
    6. Syieda : Minta pada siapa poskad tu?..JM ke?..jap nak cari kalau ada :-)

      Delete
  26. Setiap orang ada cara penulisan mereka sendiri.Suka hati JM lah dia nak tulis macam mana.Dah itu blog dia suka hati dia nak corak macam mana.Biasa la manusia terutama orang Melayu suka sangkat berdengki dan tak puas hati pastu menyalak sana sini.Bukan semua orang rajin nak mengoogle nak cari info bila pergi melancong.Aku pun suka cara JM tulis sebab senang nak faham.Apapun goodluck untuk JM please update cepat skit "STORY JAPAN" tak sabar ni nak gi jepun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Cerita meh sini nk hugh sikit muah muah muah sambil laga2 pipi heeeeeee

      Delete
  27. Saya suka blog JM sangat informative. Kalau saya ceduk tapi tak cakap tengkiu tu, sini saya nak cakap;

    TERIMA KASIH JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaha Jea so sweet, x pe cedok je sbb x pernah habis pun makin bertambah ada lah heee. Sama2

      Delete
  28. jangan susah2 hati JM, Jm ada kelompok positif yg lagi ramai drp yang negetif

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak nieda, terima kasih n i lap uuuu heeee dah ok sbb ramai yg beri kata2 semangat ni :-)

      Delete
  29. Uit..JM,ciku antara yang respek ur blog..very detail dan ciku kalau nak pegi HCM pasti baca ur blog walaupun ciku sendiri dah banayk kali g HCM tapi still nak tengok ur detail info about travel.Tq Tq..betui..kalau hang masuk TV jangan lupa say Hi' ciku..haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikuuuu! Terima kasihhh muahhhhh hamoiii kembang semangkuk dh ni heeeee. Bab masuk tv tu ahahaha i say ciku where r u i masuk tv ni sbb byk buat kontrobasi :-) mana tahu kan leh masuk paper mcm hari tu sbb d temuramah oleh ayah dafi secara x sengaja rezeki betulCuk

      Delete
  30. wahh kelas JM ada peminat ramai ya..zura pun salah sorang peminat blog JM gak....gambar cantik2 dan ada penerangan yg details...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zura: yes u r right coz x pernah missed tggalkan komen d setiap entri blog ni i likeeee seribu kali dan dh lama kenal d alam maya tp belum kesempatan berjumpa maybe on one fine day time wedding jm ke mana tahu ahaha nko kuat verangan lah jm. Yg pasti jm love all my reader dan x perlu nk sogok2 bagai tuk dorang singgah sini yg penting hati ikhlas ye dok

      Delete
  31. Biasa la tu JM... manusia ni rambut sama hitam hati lain2 :)

    nampak gayanya JM dah makin glamor skrg.. jgn lupa saya dah la ye. maklumlah iols ni silence reader kekdahnya. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM : Ha'a betul tu...SETUJU sangat..hati lain2 dan taste pun berbeza kan

      Ahahaha...glamer lah sgt..PM!..ye ke silent..ada gak singgah dan komen kat sini kan..i'm really appreciate :-)

      Delete
  32. Replies
    1. scdhasein : Terima kasih dan teruskan membaca ye heee

      Delete
  33. Biasalah mbak JM, orang itu kalau semakin cantik, semakin baik, semakin banyak peminat, semakin banyak yang iri juga. Sabar mbak JM, orang bilang "Iri tanda tak mampu" artinya orang yang Iri itu tanda tak punya kemampuan..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mas Gunadi : Terima kasih di atas kata-kata semangat tu dan itu semua memberi pendorong kepada JM utk terus berkarya..eheeh berkarya lah sgt kan..terima kasih sudi baca blog JM..tak ada entri baru ke..dh lama JM tak singgah sana :-)

      Delete
  34. Saya suka... saya sukaaa!
    Tak pe lah copy paste dari wiki pung... ada gak info + info dari JM sendiri.

    Ke yang dengki tu sebab blog dorang tak informative + followers seramai blog JM?
    (blog sy tak ramai follers pun tak dengki dgn JM) kekekekek.

    KIPIDAP! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekda : pembaca setia blog JM tu...tima acih...kirim cium sikit pada Irdina yg tomei tu :-)
      Ok..ok..hati JM sudah terubat dek kerana kalian semua..muaahhh

      Delete
  35. alamak. naz bukan peminat tegar JM la mcm ni. Sebab tak tahu pun apa jadi. hehehe. Takpa JM. Dalam hidup ni memang ada yang suka dan ada yang tak suka. Dan sampai mati pun kita takkan pernah habis puaskan hati semua orang. Mana yang baik, kita ikut. Mana yang buruk tu takyah amik pusing pun. Percayalah, kalau JM jd angkasawan pastu petik bintang kat langit pun mesti ada punya org tak suka. Hah over tak contoh naz?

    Teruskan menulis untuk pedoman newbie macam naz ye. xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naz!! Hamboiii...tinggi sungguh perumpamaan tu ahahaah...petik bintang di langit katanya haahah..Lawak lah Naz ni
      Terima kasih Naz, I tahu U akan sentiasa di sisi I...boleh giteww..hikss..ada x yg berbulu je dgr

      Delete
  36. Seronok baca citer Jepun JM... he..he.. x sabor rasa nak p.. Nak tanya pendapat JM, frankly speaking, JM prefer stay di area Kyoto ke atau Osaka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fery : Aha..kalau tanya JM prefer Kyoto lagi..why?..maybe rasa lebih damai kot..ri tu stay area Kusatsu sbb byk hotel & Hostel murah fully booked..Osaka pun nod bad tak rushing nk ke eport nanti :-)

      Delete
    2. Nanti saya email jm..hehe. ..

      Delete
  37. alhamdulillah Jm. hasil usaha JM akhir nya membuahkan hasil.. Penat lelah pon tak terasa kalau mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lieya : Terima kasih....u understand me..bila nak sambung citer BALI tu.. :-)

      Delete
  38. betul.. sy baru ja terjebak dengan travel2 ni.. sebelum ni ikut travel jer.. tapi dengan tips yg JM bagi.. rasa ke konfidenan tu tinggi.. cewahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syura : Ewah..ewah...suka jenjalan jugak yek..harap2 dpt membantu lah ye..JM pun suka kalau org lain senang :-)

      Delete
  39. Replies
    1. Syura : Tak per..mula2 semua org tak tahu kan..tak pe itu kan pengalaman.. :-)

      Delete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. JM, Luvs yr blog very much...keep up d gud works...<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Norbashima : TErima kasih..ini yang membuatkan JM lebih bersemangat nak tulis nih hiks..
      Your blog name plsss..JM nk skodeng :-)

      Delete
  42. Hye JM..

    Abaikan jer JM lalat2 tu.. Yang penting ramai lagi yang suka baca blog JM n salah satunya hakak nih ekekeke.. Namo2 sedey2 taw!! Ambik ridsect spray kan jer kat lalat tu..huh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahkak Mysha : hiks..ridsect jenis apa tu hihihhi

      Delete
  43. suka hati orangler kan JM... mana nak sama cara orang berblog.. kita punya blog bukanlah buat entri bukan2pun.. dari copy paste bulat2 tapi ngaku cam dia yang buat... isyh tak patut nak hentam orang jer kejenyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zila : JM ni jenis tak kisah..komen apa sahaja JM boleh terima...sbb JM pun ada tulis..komen apa2 jer..yg membuatkan JM terkilan boleh pulak pergi canang d blog lain..hai...mcm2...

      Delete
  44. JM, Shima x ada blog..but i luvs to travel...add la kita kat facebook..Norbashima Mohd Isa....suke la klu dapat jadi your FB friend..<3 <3 <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shima : Oohh...ye ke..ok..ok..nanti JM add..tapi JM ni jenis tak active dalam FB...jarang update :(

      Delete
  45. homai jm macam mana mrs bole terlepas ketapi sangat nie...apakah telah berlaku...sori JM
    heeeeep babap karang manusia itu!!
    yang pasti mrs tetap singgah sini kalau mrs buka blog..dah jatuh tahap WAJIB
    JM jangan sedih-sedih..abaikan saja golongan manusia yang macam gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrssssss...huhuh..minta bahu nak lentok kepala dek kerana sedih..TAPI skrg dh x sedih2 lagi sbb JM ada pembaca dan pengikut yg setia...baik hati..so hati telah terubat heee
      Hoyeee...meh sini nk peluk sikit :-)

      Delete
    2. JM...meh sini mrs kasi pinjam bahu, lenguh bahu kanan tukar kiri pulak hehe
      Hugs ketat ketat dear!

      Delete
    3. Hikss..Mrs Smile..mmg memahami..syg sama kamu muaahh muaahh

      Delete
  46. kak JM yg MANIISSS xmaw sentap2x.. keep on blogging ya!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Pai...lupa lak akak nk reply komen nih...doh basi lah huhhhu

      Delete
  47. Hi JM..lame tak bace..tetibe jumpe ni..iks2..JM..luna rase JM tesilap bace kot..."sangat2x suke tu." Luna rase.. "X" tu bkn bermaksud "tak"..tapi "2x = 2 kali" maksudnye die sangat2 suka..sbb memule luna pn cm terbace "tak"..pastu bace lagi skali baru faham ayat die.. :) dah2..jgn sedih2 k!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Luna...lama tak bersiaran..rindu nak baca entri baru...x ada citer baru ker..
      psstt : lupa nk tanya..dh terima lom ole2 dari Jepun?

      Delete
    2. Hai Luna...lama tak bersiaran..rindu nak baca entri baru...x ada citer baru ker..
      psstt : lupa nk tanya..dh terima lom ole2 dari Jepun?

      Delete
    3. alamak.. baru bace ni.. takde pulak sampai..

      Delete
  48. owh jm..apakah keisuan ini?
    wikepedia,, copy paste!
    terasa teman tau yg selalu copy wikepedia ni.. ha..ha..
    seriusly saya rasa jm punya blog bkan skadar tempek gambar bayak2
    tapi bayak info psai destinasi tempat..
    cuba tanya berapa ramai yg rajin google kat wikepdia dulu.. pasai
    sesuatu tempat.. sah2 la bosan.. much btter bloggers ni copy * tapi bkan smua,pandai la dia olah,,tapi point penting wajib ada* lpas tu wat story ltak gambar bg mnarik..barulah org luar baca pun x bosan.. ha..ha. saya ni klau bab kena ketuk2 tambah dgn sesama blogger memng rasa pnas sikit.. kalau org luar sikit pun x heran ha..ha. :P teruskan berkarya Jm :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Sobyie,

      Wahh...rajin nye baca entri yang dh lepas ni...JM tak sempat nak update citer baru...bila citer pasal travel ni skop nyer terhad..kalau citer berkenaan personel...hari-hari boleh update kan...

      Terima kasih Sobyie kerana sokong JM..terharu tau...JM terima semua komen2 dorang dengan hati terbuka..mana yg baik di jadikan panduan mana yang tak elok di jadikan teladan x simpan dalam hati...kalau yg suka boleh baca kalau x suka JM pun tak paksa..tul tak..

      Delete
  49. salam. yang negative tu..abaikan saja la sis hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam cik Itah...ha'a..akak tak simpan dalam hati pun...i'm happy go lucky heee

      Delete
  50. Hi JM..slmat berkenalan..u gi tokyo hr tu aprilkn? I fly sana early mar 2015..agak2 time tu dah start cherry blossomke? Kt haneda airport tu mmg xleh lepak ek if touch down lmbat smentara nk tggu early morng train? Actually i dh booked hotel for tht night but in case xsempat ngn last train..byk nk kena tnya jm lg ni..tq

    ReplyDelete
  51. @cutelista : Hai n thanks coz sudi baca blog JM :-)

    Ye cherry blossom will start on early march...Boleh..boleh..ramai yg yg lepas di Haneeda Airport dan ada yg tdo di airport sementara tunggu pagi. Jika ada soalan yg boleh JM bantu jgn segan silu u can email me ok :-)

    ReplyDelete
  52. blog akak terbaik pasal travel... rugi rasa ekin baru mengenali blog ni... walaupun tak pernah pergi tempat2 tu dah baca kisah di blog ni teruja nak pergi... huhuhu

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352