You can click on me :-)

Sunday, 13 April 2014

Last Day in Japan

Konni kecewa,

Today is the last day in Japan, tomm dh nk berangkat balik msia huhuhu. Tapi hari ni memamg bahagia nak tahu kenapa, shopping time.

Korang nk tahu x, sebenarnya x perlu duit byk klau ingin berbelanja di jepun, x semua brg mahal. Jm dpt beli luggage bag dgn harga Rm226 bg 30kg++ dan spring coat dgn harga rm3.28 . Ini bukan salah taip yer harga spring coat tu adalah 100yen bersamaan Rm3.28 heaven tak? Jika nk tahu kt mana nk beli brg murah ni, jm blk nati jm kongsi info ek

Hasil rembatan

70 comments:

  1. Kalau kat tokyo, barang murah biasanya kat ueno atau okachimachi... tembak je tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak lang mie, X percaya ke, jm pun x percaya dan tanya beberapa kali dia jawab 100 yen then kluarkan sekeping syiling 100yen yahoooo murah gilerrr. Kwn jm beli winter coat 500 yen

      Delete
    2. Untungla... taihen yasui desu ne...

      Delete
    3. Pandai PLM cakap jepun...mana belajar tu...

      Delete
  2. 3 hinggit 28 sen? biaq betui jm... harus kongsi tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye cheq sue, betulll harga 100yen sib baik tggal spsang je klau bykpasang jm rembat semua. Blk nanti jm kongsi ekYer

      Delete
  3. Murah sangat tu.. Selamat kembali ke Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Lim, JM dah selamat mendarat mlm tadi...best aaaa naik MAS...jakun sungguh..kalau ada peluang nk fly ngan MAS lagi :-)

      Ye...baju tu mmg murah sgt sgt sgt :-)

      Delete
  4. haaa... yang shopping2 ni paling ditunggu2! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luna. kalau shopping dlm mall...semua harga brg di Jepun mahal..tapi ada gak yg lebih kurang kat msia je..TAPI yg tak best nya akan di kenakan tax 8% mulai April 2014..so harga jadi lebih mahal...nak murah masuk H&M harga lagi murah dari msia

      Delete
  5. wow! sakan dia shopping smpai 30kg tuh! hisk apelah agaknya ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahakss...John babeh....ehehehe...waktu pegi dh bawak backpack dan troli bag..pastu sampai sana beli extra luggage...hover tak mak heee...i ni tak boleh tgk brg murah ni...rasa geram je kalau tak beli :-)

      Delete
  6. Adoiii bertambah la jelesnya ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syieda...JM rasa Europe lagi best kan..tapi setiap tempat ada tarikan tersendiri...tak perlu jeles...nanti turn Syieda lak :-)

      Delete
  7. Hore..JM pulang juga dari Jepun. Siap-siap dapat oleh-oleh dari Jepun..hehe. berharap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mas Gunadi..JM dh balik..hati masih di Jepang...bagaimana sihh...ole2 jepun hiks.....email alamat plsss :-)

      Delete
    2. Saya sudah kirim alamat via email. Mbak JM serius mau kirim oleh-oleh Jepun untuk saya ?? jadi tak enak hati sama Mbak JM..hehe.

      Delete
    3. Mas Gunadi : JM dh terima alamatnya..ngak bisa runsing2 dong...mbak JM akan usahakan ek :-)

      Delete
  8. Asyik nian bepergian setiap masa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abu Zaini : Tak lah..lepas ni JM duduk2 diam2 heeee..ntah lah berapa lama boleh bertahan kalau tak jln2 ni...

      Delete
  9. JM! Please update cepat-cepat coz nina nak tahu tempat shopping murah. hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nina...ok..ok..tengah mengarang dan menyusun ayat ni hikss

      Delete
  10. Spring coat xsmpai 4hinggit??nak kirim jgk nati iolls nak berspring2 plak taon dopan ni hah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu : Ha'a...RM3++ je...mcm mana lah dorang leh jual semurah tu...sib baik tggal sepasang je..kalau tak berpuluh pasang akak borong tau

      Delete
  11. Amboiiiii mesti penuh luggage beg yg besar tu JM shopping.... ada tak untuk baby SR... kwang kwang kwang

    ReplyDelete
    Replies
    1. SR!!!...beg tu penuh ngan barang member yg beli over budget..dek kerana beg JM byk kosong, so jadi korban..JM borong sikit je heee

      Delete
  12. seronoknyer JM dah sampai ke Japan : )
    Seronoknyer shopping dapat spring coat yg cantik ; )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miesha, cam mimpi je JM dpt ke sana..naik MAS pulak tu..heaven betul...kalua peluang nk fly lagi ngan MAS :-)
      Mmg murah giler spring coat tu...mati hidup semula bila tgk reganya...sib baik tggal sepasang..kalau ada byk pasang..mahu JM borong semua :-)

      Delete
  13. tak sabar nak baca pasal trip JM ni. cepat post!! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naz, byk JM nk kongsi citer Jepun ni...nanti JM story slow2 ek..tggu!!!
      Lepas baca nanti mesti Naz terus nk beli tiket heee

      Delete
    2. Gila tak? semua blog yg naz baca semua update pasal Japan. jeles yang amat! hehe

      Delete
    3. ahahaha..Naz..4 org blogger baru balik dari Jepun..sah2 cerita2 sakura san akan kuar..tahan je lah yek heee

      Delete
  14. Konni kecewa sangat sebab Bibie xsempat terjah pasar minggu kat Kobe tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bie...mcm mana...which one better Korea or Japan...ahahah...JM baru sampai mlm tadi..hati masih tertiggal kat sana...meronta2 nk pegi lagi

      Pasar Minggu di Kobe?...JM pun tak terjah..tapi JM pegi Car Boot sale di Meriken Park :-)

      Delete
    2. Hati tetap setia bersama Korea lah JM. Haha tapi memang ada niat nak repeat gak Japan ni. Nak gi Sapporo pula. Wah patutlah murah, car boot sales rupanya.

      Delete
    3. Ahahah...Bie..Korea tetap di hati ek..ha'a betul tu kalau pegi lagi ke area lain lak..

      Delete
  15. gila murah!! bundle pon xdpat hrga tu ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Lieya...hai...set pinggan mangkuk RM10 - RM15 for 5 pieces..mmg murah shtt

      Delete
  16. JM..
    pls..pls..pls.. sila storikan segala galanya dengan detail dan lengkap ye..
    nak jadikan panduan ni..
    boleh pasang impian pergi sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ietams : sudah tentu lah...entry yg tidak akan mengecewakan semua reader blog JM ni..ewwah...heee...lepas baca entri jepun nanti mesti berkobar2 nk ke sana heee

      Delete
  17. Yeye JM dah balik (mode jeles)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jea : mesti rindu sama JM kan heee...JM ingat g jepun dpt lah bawak blk pak we sorang..aduh..susah betul nak tangkap..maybe tak pandai mengumpan kot ahahaha

      Delete
  18. warh jelesnyer.......
    wajib kn wat full entry tau ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezan : byk lagi entry travel tertunggak Phom Penh, Krabi dan Phuket. Skrg Jepung pulak...tak tahu nk tulis yg mana dulu...dek kerana ramai yg berminat nk tahu pasal Jepang ni..JM publish entry ni dulu...tunggu...entry yg tidak akan mengecewakan akan menyusul nanti...ahaksss

      Delete
  19. Satu perkara lagi yg saya suka bila shopping kat Japan ni... wrapper yang diorg guna untuk wrap barang kita mesti chumel n sweet.... JM x beli boots? Boots pun ada yang murah gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezan : ha'a...setuju sbb minded mereka kreatif dan inovatif. Boots? tak beli huhhu

      Delete
  20. best aa dapat grab baju ngan harga camtu
    mmg bertuah JM ni
    cepat balik cepat :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dila : terus senyum lebar tau...Japan oh Japan...i'm fall in love with u hiks...JM dah balik :-)

      Delete
  21. Amboila murah gila lah pulak.. harga yg sukar dipercayai!

    Mesti banyak gila rembat kan?
    Sila share :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekda : mmg murah..JM borong set mangkuk jugak..sbb tu beli extra luggage..ahaha...geram je tgk barang2 murah ni

      Delete
  22. ya ampun murah sangat coat tu...
    mesti jm peminat warna merah kan...mrs noticed banyak gak barang jm berwarna merah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs..ha'a..murah sgt sgt!!!
      Ahaks..Mrs perasan ek..RED is my feveret colour heee

      Delete
  23. JM ... cepat2 nak dengar cerita mamat jepun lak... ada tak setanding ngan salim... ha..ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zila...Salim tiada tandingan ngan org lain heee

      Delete
  24. Lepas ni orang ramai pakat pergi Jepun la nak berniaga di Malaysia.. tak main pi vietnam lagi hahahaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah..Afiff..akak suka statement ni TAPI masih tak boleh challenge Vietnam lagi coz kain cotton Vietnam jugak jadi pilihan

      Delete
  25. hahahhahah nak suka baca Konni kecewa, ni.... aboh ekin pernah p japan...ada org sponsor.... aboh cakap memang murah sana... ekin ada dapat hadiah t-shirt utk ekin n abg... hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin...murah kan..rasa nak migrate je ke sana bila dapat berita 'itu' naik harga 'ini' naik harga huhuhuh

      Delete
  26. Sy rasa lepas baca blog JM ni laa semangat lagi membara2 nak travel. Haha. murahnyaaaaa. Autumn coat sini yg murah pun dlm rm30 haha

    ReplyDelete
  27. perghhh ... kalau kat sini coklat jer yg blh dpt dgn harga 3 hinggit !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Cetusan Minda..inilkan pula sepasang jaket hiksss

      Delete
  28. hahaha...untong lah ada size yang 100 yen,
    g haritu - dak2 lelaki jer dapat beli blazer yang murah rm30 (taraf 300 nyer kualiti kat malaysia)...

    sungguh JM aggree...

    jepun ada jer barang yang jaaaaauuuuhhhhh lebih murah ...

    i oso dono at 1st... so masa g jepun haritu bawak bag tecik jer...

    huhuhu... bnyk barang tak dapat pergi....

    nanges sendu arh... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okinawa kan!!! Huda...bila nak ke Japan lagi

      Delete
  29. perghhh murah sangat-sangat ... kat malaysia pun belum tentu dapat harga tu. terbaikk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zie Has...mmg sgt tak percaya bila dia ckp harga tu...berkali2 JM confirmkan harga

      Delete
  30. Replies
    1. Mrs Little Voise..mmg murah sgt..rasa cam nk borong semua tetapi luggage x muat ;p

      Delete
  31. Sizes ada besaq tak mcm klu kat msia ni XXXL?
    Winter coat

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari pengamatan JM size XXL je...nape cari triple XL...bukan Yati size M ke ;p

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352